• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatayda kültür buluşması etkinliği büyük beğeni aldı
28 Aralık 2015 Pazartesi 14:29

Karatay'da kültür buluşması etkinliği büyük beğeni aldı

Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından "Sılamı Gurbet mi Adını Sen Koy" isimli kültür buluşması etkinliği 15 ülkenin temsilcileriyle beraber yoğun bir katılımla gerçekleştirilerek büyük beğeni topladı.

Karatay Belediyesi Aziziye Kültür Merkezinde düzenlenen kültür etkinliğine Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Kent Konseyi Başkanı Yusuf Güden, Irak Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Karatay İlçe Yönetimi, Gençlik ve Kadın Kolları Başkan ve Üyeleri, 15 ülke temsilcileri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. İstiklal marşının okunmasıyla başlanan programda Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Muhammet Fatih Sert ve Kent Konseyi Başkanı Yusuf Güdenin selamlama konuşmasının ardından söz alan Irak Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, ayrı ülkelerden 15 ülkenin temsilcileriyle birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu ülkelerinin bir çoğunda katliamlar, kaos ve gözyaşı olduğunu belirten Beyatlı, İslam aleminin yüreğinin parçalandığını vurguladı. Konya'da eğitim gören yabancı öğrencilere seslenen Aydın Beyatlı, "Türkiye Cumhuriyeti'nin her ülkeye koştuğu ve her mazlumun yanında olduğu gibi Mevlana'nın şehri olan Konya da size kucak açmıştır ve sizin evinizdir" dedi.

Son olarak söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Hz. Mevlana'nın diyarına hizmet ettiklerini ifade ederek yabancı devletlerden gelen öğrencilerin Konya'nın ve Karatay'ın misafirleri olduklarını söyledi. Bugün dünya Müslümanlarının ve Türki Devletlerin önderi konumunda olan Türkiye'nin üzerinde ağır yükler bulunduğunu kaydeden Hançerli, "Bu karabulutlar bir gün üzerimizden kalkacak" dedi. Düzenlenen etkinlik programı çerçevesinde Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyelerini tebrik eden Başkan Hançerli, "Sılamı Gurbet mi Adını Sen Koy programında yaşanan anıları ve aldığınız eğitimle ilerde Türki Devletler ve İslam ülkelerinin Türkiye arasındaki köprüyü sizler kuracaksınız" diyerek Kültür Buluşması etkinliğinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından farklı kültürlerden örenciler kendi yörelerinden şarkılar seslendirdiler.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA