• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatayda kaldırım işgaline geçit yok
01 Ağustos 2011 Pazartesi 12:35

Karatay'da kaldırım işgaline geçit yok

Karatay Belediyesine bağlı ekipler, yaya kaldırımlarının işgal edildiği yönünde vatandaşlardan gelen yoğun şikâyet üzerine Konya Büyükşehir Belediye Meclisince alınan kararı tebliğ etmek üzere..

Karatay Belediyesine bağlı ekipler, yaya kaldırımlarının işgal edildiği yönünde vatandaşlardan gelen yoğun şikâyet üzerine Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nce alınan kararı tebliğ etmek üzere harekete geçerek esnafı uyardı. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, bundan böyle kesinlikle yol ve kaldırım işgaline müsaade etmeyeceklerini ifade ederek, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için esnaflarımızın da bu konuda Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı bu karara riayet etmeyen esnaflara ise ağır cezai yaptırımlar uygulayacağız” diye konuştu.

Karatay Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, kaldırımları işgal ederek yaya trafiğini engelleyen esnaflara ve araç sahiplerine yönelik denetim çalışmaları başlattı. Yapılan denetimlerde; esnaflara özellikle kaldırım işgali konusunda Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin almış olduğu karar tebliğ edilerek, kaldırım işgalinin sona erdirilmesi istendi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli “ilçemizde bazı işyerlerimizin kaldırım işgalleri konusunda itina göstermediklerini ve bu durumdan vatandaşlarımızın rahatsız olduğunu görmekteyiz. Esnafımızda geçmiş yıllardan kalan bir alışkanlık var. Bunu bertaraf edebilmek için uğraş veriyoruz, yaya kaldırımları işyeri sahiplerinin değil yayaların yürüyüş alanı olduğunu söylüyoruz ve esnafın bu konuya duyarlılık göstermelerini istiyoruz” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; ilçe merkezinde kangren haline gelen ve sık sık şikâyet konusu olan kaldırım işgali, araç trafiği, işportacı sorunu ve gıda ürünleri hakkında pratik adımlar atılacağını ifade ederek söz konusu sorunların çözümünde kararlı olduklarını söyledi. Vatandaşların bu tür konularda oluşabilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında belediye zabıta birimine rahatlıkla ulaşabileceklerini ifade eden Hançerli, “vatandaşlarımızın rahatı için kararlılıkla çalışacağız. Umuma açık işyerlerine yönelik denetimler gerçekleştirerek kanuna aykırı çalışma yürüten işyerleri hakkında kapatmaya kadar varan cezai yaptırımlar uygulayacağız. Son bir hafta içinde yaptığımız denetimlerde uyarılarımızı dikkate alan vatandaşlarımıza, duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA