• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatayda domuz gribi semineri
29 Ekim 2009 Perşembe 14:30

Karatay'da domuz gribi semineri

Karatay Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 2009 yılı 2 nci 6 aylık hizmet içi eğitim programı kapsamında, son günlerde gündemi işgal eden Domuz Gribi hakkında personel ve vatandaşa sem
Karatay Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 2009 yılı 2 nci 6 aylık hizmet içi eğitim programı kapsamında, son günlerde gündemi işgal eden Domuz Gribi hakkında personel ve vatandaşa seminer düzenlendi.
 
Karatay Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen “Domuz Gribi hastalığından korunma yolları, teşhis ve tedavi yöntemleri” konulu seminere Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, belediye personeli ve okul müdürleri katıldı. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilimdalı Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Erayman tarafından verilen seminerde söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Domuz Gribi salgını hususunda kamuoyunda gün geçtikçe olumsuz haberler geldiğini dile getirerek bu manada yerel yönetimlere çok önemli görevlerin düştüğünü söyledi. Halkla iç içe olan ve bütünleşen yerel yönetimlerin her türlü felakette vatandaşlarca ilk olarak müracaat edilen yer olduğunu vurgulayan Hançerli, yaklaşık 3 bine yakına vatandaşın ziyaret ettiği belediyemizde hijyen açısından alınabilecek ne kadar tedbir varsa hepsinin alınması gerektiğini ifade etti.
 
Başkan Hançerli, “Personelimizin ve hemşerilerimizin sağlığı bizim için önemli. Salgın haline gelen bu hastalıkla ilgili bilim adamlarımızın söylemlerine göre hareket edilmesi gerekir’ dedi.
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilimdalı Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Erayman, Domuz Gribinin tanımını yaparak tıbben domuz orjinli inflaza virüs pandemisi olduğunu söyledi. İnsandan insana kolaylıkla geçebilen yepyeni bir virüs olduğunu ifade eden Erayman, klinik olarak en bariz belirtisinin ateş ve kuru öksürük olduğunu belirtti. Doç Dr. Erayman, salgının boyutunu bilmediklerini ve korunma yollarına gidilerek salgını en aza indirgemenin önemine değindi. Enfeksiyon hastalıklarından korunmanın en temel yönteminin el yıkamak olduğunu vurgulayan Doç Dr. Erayman; “El yıkamak hayat kurtaran bir girişimdir” dedi. Domuz gribi salgınına karşı aşı almanın önemine de değinen Erayman, aşıyı spariş vermiş ülkelerin gelişmiş ülkeler olduğunu belirterek, salgın döneminde aşıyı elde etmenin bir başarı olduğunu vurguladı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA