• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatay’da  aile sağlığı merkezi törenle hizmete girdi
15 Ocak 2016 Cuma 16:43

Karatay’da aile sağlığı merkezi törenle hizmete girdi

Hayırsever işadamı Mesut Yumrutaş tarafından babası merhum Hasan Yumrutaş'ın hatırasını yaşatmak amacıyla yapımı gerçekleştirilen Aile Sağlığı Merkezi törenle açıldı.

Törene Vali Muammer Erol, Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr Hasan Küçükkendirci, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Ak Parti Karatay İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Genç, hayırsever işadamı Mesut Yumrutaş ve çok sayıda davetli katıldı.

 

karatayda-aile-sagligi-merkezi-torenle-acildi-(1).jpg

Törende ilk olarak Mesut Yumrutaş söz aldı. Yumrutaş, merhum babası Hasan Yumrutaş'ın adını yaşatmak adına bir Aile Sağlığı Merkezi yaptırmak istediğini Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bildirdiğini ve Temmuz 2015 tarihinde Valiliğin onayı ile bir protokol imzalandığını dile getirdi. Yapımı tamamlanan Aile Sağlığı Merkezi'nin hayırlara vesile olmasını ve diğer işadamlarına örnek bir proje olarak bu tür çalışmaların sayılarının artmasını temenni etti. Ardından söz alan Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hasan Öznavruz Aile Sağlığı Merkezlerinin hem önleyici hem de bilgilendirici merkezler olduğunu belirterek, Mesut Yumrutaş'a teşekkür etti. Ardından söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli yapılan Aile Sağlığı Merkezi'nin Yediler, Keçeciler, Doğuş ve İşgalaman Mahalleri civarına hizmet edeceğini belirterek; hayırlara vesile olmasını diledi. Başkan Hançerli, yapılan merkezin vatandaş ve devletin uyum içinde çalışmasının güzel bir sonucu olduğunu belirterek; merkezin yapıldığı arsanın 1975 m² kısmının hazine, 535 m² kısmının da Karatay Belediyesi tarafından tahsis edilip; bu hayırlı işin tamamlanarak Karataylıların hizmetine sunulduğunu vurguladı. Karatay'a 125.000 ilave nüfus geleceğini söyleyen Başkan Hançerli, artacak nüfusa uygun sağlık merkezleri, okullar ve yollar yapıldığını vurguladı. Karatay Belediyesi tarafından 19 Aile Sağlığı Merkezi'nin yapımının gerçekleştiğini söyleyen Başkan Hançerli; Numune Hastanesi Karatay Semt Polikliniği'nin yapıldığı zaman 500-600 vizite gerçekleşmesinin beklendiğini, fakat bugün hafta başında vizite sayısının 1400'e ulaştığını vurguladı. Yapılacak olan 838 yataklı Şehir Hastanesi'nin temel atma töreninde de aynı coşku ile bir araya gelmeyi temenni eden Başkan Hançerli, hayırsever işadamına teşekkür etti. Başkan Hançerli' nin ardından Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun söz aldı. Daha sağlıklı bir toplum, daha güzel ve kaliteli bir yaşam için çalışan herkese ve hayırsever iş adamı Mesut Yumrutaş'a teşekkür etti.

 

Konuşmalarının ardından protokol tarafından Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA