• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatayda ağaçların budama çalışmaları yapıldı
28 Şubat 2012 Salı 14:17

Karatay'da ağaçların budama çalışmaları yapıldı

Karatay Belediyesi ilçe sınırları içerisinde bulunan ağaçların sağlıklı bir yapıda yaşamlarını devam ettirmeleri için bakım ve budama çalışmalarını devam ettiriyor.

Karatay Belediyesi ilçe sınırları içerisinde bulunan ağaçların sağlıklı bir yapıda yaşamlarını devam ettirmeleri için bakım ve budama çalışmalarını devam ettiriyor.

Ağaçların bahar aylarında daha sağlıklı büyüyüp yeşermesi ve gelişimini kuvvetlendirmesi için yılın belli zamanlarında yapılan budama çalışmalarının Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından sürdürüldüğünü dile getiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yapılan çalışmalar neticesinde ağaçların fizyolojik olarak gençleştirme ve şekillendirme budamaları ile hem gelişme sürelerini hem de uzunluklarını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca budanan ağaçların görüntü olarak çevreye uygun bir şekilde budanarak görselliğe de önem verdiklerini hatırlattı.

 İlçe genelinde kamusal alanlarda park bahçe çalışmaları çerçevesinde sürdürülen ağaç budama çalışmalarının ana arterler ve parklarda devam ettiğini belirten Hançerli, yeşillendirme çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade etti. Başkan Hançerli, budamaların ağaçları gençleştirdiği, canlandırdığı ve dolayısıyla büyüme güçlerini artırdığını söyleyerek, özellikle yoğun insan ve trafik sirkülâsyonu olan yerlerde bulunan ağaçlar ile güvenlik bakımından risk arz eden ağaçların öncelikli olmak üzere budamasının yapıldığını belirterek ekiplerin planlı bir şekilde ağaçlandırma faaliyetlerini sürdürürken, mevcut park, cadde ve yeşil alanların bakımı ve budama faaliyetlerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.   

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA