• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karataya pelit ormanı kazandırılıyor
05 Ocak 2012 Perşembe 14:55

Karatay'a pelit ormanı kazandırılıyor

Karatay Belediyesi ilçe genelindeki yeşil alanlarda bir yandan bitkilerin bakımlarını gerçekleştirirken bir yandan da Konyada bir ilk olacak Pelit Ormanı için çalışmalara başladı.

Karatay Belediyesi Park ve bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelindeki yeşil alanlarda bir yandan bitkilerin bakımlarını gerçekleştirirken bir yandan da Konya’da bir ilk olacak Pelit Ormanı için çalışmalara başladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay’ı yeşillendirme adına 2011 yılında 2.703.647 m² alanda 105 Bin Adet ağaç ve bitki türü ekimi gerçekleştirildiğini ifade ederek 2012 yılına girdiğimiz şu günlerde Karatay’a kazandırılacak Pelit Ormanı için Belediye Park Bahçe Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalara başladığını vurguladı. Hacı Yusuf Mescit ve Emirgazi Mahallelerini içine alan 20.000 m²lik bir alanda 600 adet Meşe ağacının dikimine başlandığını söyleyen Hançerli, Meşe ağaçlarının 23 – 30 metre boy alabilen geniş tepeli ve hızlı büyüyen kazık kök sistemine sahip özellikleri taşıdığını ayrıca her türlü toprakta yetişebildiğini ifade etti.
 
Konya’da bir ilk olacak Pelit Ormanı’nı kış mevsimine rağmen Karatay’da oluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Başkan Hançerli, dikilen Saplı Meşe ve Saçlı Meşe türü ağaçların damlama sulama sistemiyle sulanacağını söyledi.
 
Belediye olarak çevre çalışmalarına da önem verdiklerini ifade eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmanın herkesin görevi olduğunu ve bunun da çevre çalışmalarına verilen önemle sağlanabileceğini sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA