• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karataya 3 anaokulu birden
15 Ekim 2012 Pazartesi 15:57

Karatay'a 3 anaokulu birden

Konyanın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından 3 ayrı mahalleye yapılacak olan 3 anaokulunun temeli düzenlenen törenle atıldı.
Törene, Konya Vali Vekili Hasan Karakaş, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüseyin Üzülmez, Mustafa Kabakcı ve İlhan Yerlikaya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, merkez ilçe belediye başkanları ve öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, şu anda ilçe sınırlarında 3 tane müstakil anaokulu olduğunu, yeni yapılacak olanlarla birlikte sayının 6’ya çıkacağını belirterek, "Keykubat Tesislerimizi de ilçe milli eğitim müdürlüğümüze tahsis ettik. Dolayısıyla 7 anaokulu. Bir tane de Yaşar Doğu İlköğretim Okulu içerisine yapılan bir anaokulu var.

2011’deki, 2012’deki 3 tane anaokulu inşallah 2013’te 8’e yükselmiş olacak. Hep birlikte Konya’mızdaki Karatay’ımızdaki yüksek olan eğitim seviyesini daha yükseklere çıkartabilmek adına çalışıyoruz. Anaokullarının hepsi 4’er sınıflı ve 65’er metrekare. Her türlü ihtiyaçları, içerisinde yapacakları sosyal aktiviteler, toplantı salonları anaokullarının içerisinde mevcut olacak. 2012 yılı içerisinde milli eğitime yaptığımız yatırımlar ortaya çıkmış olacak. 15 milyon 833 bin lira. Toplamda da bu rakam 38 milyon 700 bin lira civarında. Yani 2012’de sadece 16 milyonluk bir yatırım milli eğitime aktarılmış oldu” dedi.
AK Parti Konya Milletvekilleri Hüseyin Üzülmez, Mustafa Kabakcı ve İlhan Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Vali Vekili Hasan Karakaş da, hayırlı uğurlu olsun dileklerini ileterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmalardan sonra Hacıveyiszade Mahallesi Anaokulu, Erenler Mahallesi Anaokulu ve Akabe Mahallesi Anaokulu'nun temeli dualarla atıldı.
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA