• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatay yeni bir görünüme kavuşacak
18 Eylül 2011 Pazar 11:44

Karatay yeni bir görünüme kavuşacak

Aziziye ve Çelebi Mahallelerini kapsayan Mevlâna Kültür Merkezi karşısı kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren Karatay Belediyesi, yıkım çalışmalarını hızlandırdı.
Aziziye ve Çelebi Mahallelerini kapsayan Mevlâna Kültür Merkezi karşısı kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren Karatay Belediyesi, yıkım çalışmalarını hızlandırdı.
Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yeni bir kentsel dönüşüm projesine imza attıklarını ifade ederek, Mevlana türbesinin bitişiğinde ve Mevlana Kültür Merkezinin karşısında 200 Bin m² alanı kapsayan projeyi hayata geçirmenin memnuniyeti içerisinde olduklarını söyledi. Şuana kadar 59 parsel sahibi ile anlaşıldığını ve yıkılan ev sayısının 30’a yaklaştığını dile getiren Hançerli, “Büyükşehir Belediyemizle birlikte almış olduğumuz kentsel dönüşüm kararı doğrultusunda çalışmalarımızı başlatarak hızlı bir şekilde devam ediyoruz” dedi.
 
Bir taraftan Ali Ulvi Kurucu caddesi, bir taraftan Kışla caddesi, diğer tarftan Şeyhulema Recep ağa caddesini içine alan ve Mevlana Türbesinin hemen bitişiğinde ki bu alan yakın bir gelecekte alışveriş merkezleriyle, park alanlarıyla Karatay’a yakışır bir görünüme kavuşacağını söyleyen Başkan Hançerli, belediyemiz tarafından bugüne kadar 36 Milyon TL tutarında bir kamulaştırma harcaması yapıldığını belirtti. Hazreti Mevlana’nın şehrimizde metfun bulunmasıyla birlikte bu alanın kentsel dönüşümdeki önemini bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayan Hançerli, hızlı treninde devreye girmesiyle birlikte şu anda 2 Milyon 150 bin ziyaretcisi bulunan Mevlana Türbesinde bu rakamların daha da artacağı düşünüldüğünde, Türkiye’mize yakışır bir Konya ve Konya’mıza yakışır bir Karatay için Kentsel Dönüşüm çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortaklaşa devam edecektir dedi.
Kentsel dönüşüm projesinin gerçekleşeceği alanın Konya’nın en eski yerleşim birimi olduğunu ifade eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yenilenmesi icab eden bu alanın daha ileriki yıllarda çok modern yapıların, özellikle Selçuklu ve Osmanlı mimarisini hatırlatan yapıların dikilmeye başlanacağını sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA