• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatay toplu konut rekoru kırıyor
31 Ocak 2010 Pazar 12:02

Karatay toplu konut rekoru kırıyor

Yılda iki kez yapılan Karatay Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısının ilki Karatay Belediyesi Meclis salonunda gerçekleşti.

Yılda iki kez yapılan Karatay Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısının ilki Karatay Belediyesi Meclis salonunda gerçekleşti.

Kadın, Gençlik ve Çocuk komisyonlarının yanı sıra birçok kent konseyi üyesinin katıldığı toplantıda ilk sözü Karatay Kent Konseyi Başkanı Ali Ergun aldı. Kent konseyinin oluşturulmasındaki amaçlarının tarihi, kültürel v.b. değerlere sahip çıkmak ve geliştirmek, yine kente ilişkin kurslarda yerel yönetimin yapmış olduğu çalışmalara ışık tutmak olduğunu dile getiren Ali Ergun, “Yerel yönetimle bizler halkın arasında bir köprü olduk” dedi. Karatay Kent Konseyinde alınan kararların uyum içerisinde yürütüldüğünü ifade eden Ergun, Karatay Kent Konseyine sunulan 20 maddelik Kadın, Gençlik ve Çocuk meclisinin almış olduğu önerilerin okunmasıyla konseyin teklifine sunulmasının ardından kürsüye Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli geldi. Kent Konseyinden çıkan tavsiye kararlarının Belediye Meclisinde etkili olacağına inandığını dile getiren Başkanı Hançerli, Kent Konseyi toplantısının sebebinin Karatay Belediyesinin çalışmalarının ve toplantıda alınan önerilerin değerlendirilmesi olduğunu dile getirdi. 2009 yılında en son yapılan Kent Konseyi toplantısının ardından gerçekleşen belediye çalışmalarını değerlendiren Hançerli, daha önce temelleri atılan ve bitme aşamasına gelen İstiklal ve Selim Sultan Pazar Marketlerinin en kısa zamanda açılışının gerçekleşeceğini söyledi.

 Karatay’da ilk olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Büyüksinan Emekliler Konağı-İnternet Evi ve Fetihkent İlköğretim Okulunun açılışlarının da yapıldığını ve son olarak Ocak ayı içerisinde Akkale Konutlarının temel atma töreninin gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Hançerli, eğitime olan desteklerinden bahsederek 2007 yılında 10 okul ve 2009 yılında ise 3 okul olmak üzere toplam 13 adet okulu Milli Eğitime kazandırdıklarını vurguladı.

Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında Toplu Konut hamlelerinin bir bir hayata geçtiğini kaydeden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Şubat ayı içerisinde ihalesi yapılacak olan ve Belediye öncülüğünde kurulan Karatay’ın en büyük toplu konut hamlelerinden biri olan Şeyhulema Recepağa mahallesinde ki 960 dairelik konut hamlesinin başlayacağı müjdesini de verdi. Araplar Ak Camii civarına yapılması düşünülen 528 dairelik Büyüksinan ve 600 dairenin üzerinde olan Küçüksinan mahallelerinde ki toplu konut hamlesi çalışmalarının da devam ettiğini dile getiren Hançerli, “Toplu konut çalışmalarında kaliteyi artırma yoluna gideceğiz” dedi. Karatay’da problemlerin temelli halledilmesi yolunda uğraş verdiklerini ifade eden Başkan Hançerli, Adliye civarında iş merkezleri, toplu konutlar, Adalet Parkı ve liseler kampüsü ile çok güzel değişimlerin yaşandığını söyledi.

Başkan Hançerli, Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Karatay’a gelmesi için yapılan ortak çalışmalarla Vilayetler Birliğinin ödeneğinden ilçeye 320 kişilik öğrenci yurdunun kazandırılacağını dile getirmesinin ardından son olarak Kent Konseyi üyelerine Karatay Belediyesinin en büyük projelerinden olan Olimpiyat Parkından bahsetti.161.900 m2 lik alana sahip olan Olimpiyat parkının tamamlandığını ve Üniversite ile yapılan ortak çalışmalarla çeşitli aktiviteleri park içerisine kazandıracaklarını vurgulayan Hançerli, “Türkiye’nin neresinde bir güzellik varsa Olimpiyat Parkında da o olacak ve havaların ısınmasıyla görkemli bir açılış yapılacak” dedi.

Başkan Mehmet Hançerli’nin konuşmasından sonra Karatay Kent Konseyi toplantısı dilek ve temennilerin ardından son buldu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA