• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatay temizleniyor
08 Ağustos 2012 Çarşamba 15:42

Karatay temizleniyor

Köklü bir tarihten modern bir cazibe merkezine doğru hızlı adımlarla ilerleyen Karatay Belediyesi, ilçenin temizliğine de önem veriyor.

Köklü bir tarihten modern bir cazibe merkezine doğru hızlı adımlarla ilerleyen Karatay Belediyesi, ilçenin temizliğine de önem veriyor.

Hava sıcaklıklarının artması ile insan sağlığını tehdit eden faktörleri asgariye indirmek amacıyla yaptığı temizlik çalışmalarına 24 saat çalışan personeli ile devam eden Karatay Belediyesi, ilçede yoğun olarak hayvancılık yapılması nedeniyle meydana gelen sinek, sivrisinek vb. haşeratla mücadele etmek amacıyla her gün düzenli olarak yapılan ilaçlama çalışmaları, Pazar Marketlerin düzenli olarak temizlenmesi, hergün çöp konteynırlarından çöplerin alınmasının yanı sıra ilçe genelinde özellikle şehir merkezinde bulunan ve eskiyen çöp konteynırlarının değiştirilerek ilaçlanması gibi çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Karatay’ın daha düzenli ve temiz bir ilçe olması amacıyla, ilçenin estetiğini ve sağlığını ilgilendiren temizlik ile ilgili çalışmaların özellikle yaz mevsimi süresince yoğun ve aralıksız olarak devam ettiğini söyleyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay’ın temiz ve örnek yapısını korumak amacı ile Temizlik İşleri Müdürlüğünün konteynır yıkama ve dezenfekte aracı ile kirlenen konteynırların anında yıkanıp dezenfekte edildiğini ve ilaçlama yapılarak da zararlı haşerelerin çoğalmasını önlemekte olduğunu dile getirdi. 2012 yılının ilk altı ayında ve 2011 yılında Karatay ilçesinin tamamında 157 Bin 365 ton çöp toplandığını ifade eden Başkan Hançerli, geri dönüşüm projesiyle son 1 Buçuk Yılda 3.070.666 Kg toplanan atık miktarı karşılığında toplam 643 Bin 549 TL ekonomiye kazandırıldığının altını çizerek “Her atık çöp değildir hemşerilerimiz bu konuda biraz daha duyarlı olduğu takdirde bu rakamı daha da yükseklere çıkarabilmek zor değildir” dedi.

 

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA