• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatay konferanslarının üçüncüsü yapıldı
20 Şubat 2013 Çarşamba 16:52

Karatay konferanslarının üçüncüsü yapıldı

Karatay Belediyesi ve KTO Karatay Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ve 2nci Karatay Konferanslarının üçüncüsü olan Evlilik Bilinci Eşler Arası İletişim konulu konferans Karatay Belediyesi...
Karatay Belediyesi ve KTO Karatay Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ve “2nci Karatay Konferansları”nın üçüncüsü olan “Evlilik Bilinci – Eşler Arası İletişim” konulu konferans Karatay Belediyesi Aziziye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Konferansa Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, KTO Karatay Üniversitesi Akademisyenleri, belediye personeli, KARMEK kursiyerleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğr.Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhsin Yılmazçoban, selamlaşmanın önemine değinerek selam vermenin büyük bir toplumsal kalkınma hamlesi olduğunu vurguladı. Batıda bireylerin, bizde ise toplumun önemli olduğuna dikkat çeken Yılmazçoban, “Bizim temellerimize ve zamanın gerekliliğine uygun bir yol bulmalıyız” diyerek belediyelere önemli görevlerin düştüğünü söyledi. Günümüz kültürünün özelliklerine “Satın alma tutkusu ve karşılıklı çıkarların alışveriş düşüncesi üzerine kurulmasıdır” diyerek örnek gösteren Yrd. Doç. Dr. Muhsin Yılmazçoban, Başlangıçtaki “âşık olma”nın, sürekli “sevme” yani gerçek sevgi hali ile karıştırılması olduğunu belirtti. Sevmenin de yaşamak gibi sanat olduğu bilincine varılması gerektiğinin altını çizen Yılmazçoban, “Doktorluk, marangozluk vb. sanatları öğrenmek gibi, sevmeyi de öğrenmeli. Başarı ve güç gibi sevgiyi öğrenmeye çabalamak gerekiyor” dedi.
Konferansın sonunda kısa bir konuşma yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, katılımın yoğun olmasının kendisini memnun ettiğini ifade etti. KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğr.Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhsin Yılmazçoban’a teşekkür eden Hançerli, sevgi ve evlilikle alakalı konuların fevkalade bir şekilde ortaya konulduğunu söyledi. Aşk ve Sevginin çok farklı duygular olduğunu da belirten Başkan Hançerli, “Marifet iltifata tabidir. Bazen de sevginin gösterilmesi gerekir” dedi.
Katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilen Konferans karşılıklı soru cevap şeklinde devam etmesinin ardından semineri veren Yrd. Doç. Dr. Muhsin Yılmazçoban’a Başkan Mehmet Hançerli tarafından hediye paketi ve çiçek takdim edildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA