• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatay emekli konaklarında sağlık seminerleri
11 Nisan 2016 Pazartesi 15:26

Karatay emekli konaklarında sağlık seminerleri

Karatay Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren emekli konaklarında emeklilere yönelik bilgilendirici sağlık seminerleri düzenleniyor.

Belirli günlerde farklı emekli konaklarında Karatay Toplum Sağlığı Merkezi tarafından emeklilere yönelik "Yaşlılık ve Beslenme" konulu sağlık semineri veriliyor. Seminerde Sindirim sistemi, Solunum sistemi, Sinir sistemi, Böbrek işlevi, Dolaşım sistemi, Bağışıklık sistemi, Hormonal sistem ve Enerji metabolizmasında yaşlanmayla oluşan değişiklikler slayt eşliğinde anlatılırken soru cevap şeklinde de emekliler bilgilendirildi. Toplum Sağlığı Merkezi yetkililerince verilen seminerde yaşlılıkta besin tüketimini engelleyen ve hastalık oluşmasına zemin hazırlayan etmenlerin olduğunu belirtilerek hastalık oluşmadan önce oluşmu önleyen beslenme önlemlerinin alınmasının önemine dikkat çekildi. Yaşlılıkta sık görülen sağlık sorunlarının Kalp damar hastalıkları, Hipertansiyon, Diyabet, Böbrek hastalıkları, Osteoporoz, Kabızlık ve Hafıza kaybı olduğunu da kaydeden yetkililer tuz tüketiminin sınırlanması, düzenli egzersiz yapılması ile besinlerle yeterli kalsiyum ve potasyum alımının önemli olduğunu kaydetti.

Karatay Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen seminerlerin belirli gün ve aralıklarla devam ettiğini ifade eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, kurumlar arası dayanışma neticesinde bu tür sağlık seminerlerinin aksatılmadan sürdürülmesinin önemine değindi. Emeklilerin sağlıklı kalmaları yönünde hizmet vermenin kendileri açısından önemli olduğunu da dile getiren Hançerli, ilçeye kazandırılan emekli konaklarıyla emekli hemşerilerimizin daha sağlıklı günler geçirmelerine vesile olduklarını sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA