• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatay Belediyesinin en büyük yatırımı açılışa hazır
03 Ocak 2010 Pazar 11:50

Karatay Belediyesinin en büyük yatırımı açılışa hazır

Taşra Karaaslan Üzümcü Mahallesinde yapımı tamamlanan Karaman yoluna 1200 m uzaklığında Karaaslan Villaları Bitişiğinde 161 Bin 900 m2 lik Karatayın en Büyük Parkı olma özelliğini taşıyan Olimpiy
Taşra Karaaslan Üzümcü Mahallesinde yapımı tamamlanan Karaman yoluna  1200 m uzaklığında Karaaslan Villaları  Bitişiğinde  161 Bin 900  m2 lik Karatay’ın en Büyük Parkı olma özelliğini taşıyan Olimpiyat Parkı tamamlanarak açılacağı günü bekliyor.
 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan ve çalışmaları yerinde inceleyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya’da ve Orta Doğuda örneğine az rastlanır Olimpiyat Parkının tamamlandığını ve güzel bir görünüm kazandığını belirtti. Karatay Belediyesinin 2009 yılı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu, Karatay’ın medarı iftiharı ve en büyük projelerinden biri olan Olimpiyat Parkında son noktaya gelindiğini dile getiren Hançerli, parkın açılışa hazır olduğunu vurguladı. Karatay’da halkın ihtiyaç ve istekleri göz önünde bulundurularak yapılan Olimpiyat Parkına ulusal bir boyut kazandırılarak sporun özündeki centilmenlik (Fair Play) ruhunu ve dünya üzerindeki değişik kültürlerin yansıtıldığı çok farklı bir park oluşturduklarını dile getiren Başkan Hançerli, Adalet Parkının ardından Karatay’ın en büyük parkı olan Olimpiyat parkının İlçeye farklılık kazandıracağını vurguladı. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte muhteşem bir açılış töreni ile Olimpiyat Parkını hizmete açmayı düşündüklerini belirten Hançerli, 100 bin m2 çim alanının haricinde Osmanlı bahçesi, uzakdoğu bahçesi, batı bahçesi ve çocuk oyun bahçeleri, gokart pisti, otopark, müzikle hareket eden ışıklı havuzlar ve birçok aktivitenin yer alacağı olimpiyat parkında vatandaşların bir taraftan ata binebileceklerini, bir taraftan bisikletleri ile gezinti yaparak yürüyüş yapabileceklerini dile getirerek en önemlisinin de Fairplay müzesinin içinde bulunduğu seyir kulesinden Olimpiyat Parkı’nın rahatlıkla izlenebileceğini ifade etti. Olimpiyat parkının her kesime hitap ettiğini belirten Hançerli, özellikle çocukların oynayacağı değişik oyun alanları ve çizgi film kahramanlarının temsili maketlerinin bulunduğunu vurguladı.
 
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Olimpiyat Parkının adını, içerisinde bulunan olimpiyat halkalarından aldığını belirterek halkaların içerisinde ise Basketbol ve voleybol sahaları, masal evlerinden oluşan çocuk oyun alanları ve açık hava fitnes aletlerinin bulunduğunu ifade etti. Olimpiyat parkında memleketimizin her yöresinden çıkartılan taşların kullanıldığını da dile getiren Hançerli, “2010 yılı içerisinde Olimpiyat Parkının bağlantı yollarının asfaltlanarak hemşerilerimizin buraya şehir merkezinden en kolay ulaşabilecekleri bir şekilde yeni yollar yapıldı” dedi. Başkan Hançerli açılışa hazır olan Olimpiyat Parkının şimdiden Konya’ya ve Karatay’a hayırlı olmasını diledi. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA