• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatay Belediyesinden evi yanan aileye yardım
27 Şubat 2017 Pazartesi 17:38

Karatay Belediyesinden evi yanan aileye yardım

Başak Mahallesi'nde soba borusunun devrilmesi sonucu çıkan yangında evleri küle dönen Karataş ailesinin yardımına Karatay Belediyesi koştu.

Başak Mahallesi'nde Kamuran Karataş ve ailesinin oturduğu tek katlı ahşap evde çıkan yangın sonucu evsiz kalan aileye Karatay Belediyesi sahip çıktı.

Soba borusunun devrilmesi sebebiyle çıkan yangında kullanılamaz hale gelen evin yerine yenisi yapılıyor. 

Karatay Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri küle dönen evin yapım çalışmalarına başladı.

Aile yeni evlerine kavuşana kadar Karatay Belediyesi tarafından misafir edilecek.

Aileye geçmiş olsun dileklerini ileten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “Başak Mahallemizde geçtiğimiz günlerde Kamuran Karataş isimli hemşerimizin 100 metrekarelik evi yandı. Bu tür sıkıntılı durumlarda vatandaşlarımız devletini ve milletini yanında görmek istiyor. Buraya 3+1 bir ev yapıyoruz. Evde ne ihtiyaçları varsa hepsi giderilecek. Yanan eşyalarının yerine yenilerini alacağız. Belediye olarak evi yanan Kamuran kardeşimize yardım edeceğiz ama önemli olan can kaybı olmamasıdır. Evleri yaklaşık bir ay içerisinde teslim edilecektir. Mağdur olmamaları için ise bu süreçte misafir edeceğiz. Bu ailemize ve mağdur olan ailelere bundan sonrada sahip çıkacağız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yaylacı ailesinin evini tadilatı da Karatay Belediyesi'ne emanet

Başkan Hançerli İsmil'de oturan Ömer Yaylacı ve ailesinin evinin de çıkan yangında hasar aldığını belirterek Yaylacı ailesinin evinin tadilatını yapılacağını söyledi.

Başkan Hançerl, "Bir diğer ekibimizde İsmil Mahallemizde. Orada da Ömer Yaylacı ve ailesinin evi yandı. Ailemizin evinin çatısı tamamen değişecek, eşyaları değişecek. Pencere, kapı doğramaları değişecek. Fayns ve mutfak dolapları yenilenecek. Taban laminantları sökülüp yenisi takılacak.  Son 10 günde Başak ve İsmil Mahallelerimizde yanan iki evin birini tamamen yapacağız. Bir tanesinin de tamir ve tadilatını gerçekleştireceğiz. Her iki ailemize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Vatandaşlarımızın zor günlerinde hep yanında olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA