• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatay Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma Timi eğitimlerini sürdürüyor
15 Ocak 2018 Pazartesi 17:29

Karatay Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma Timi eğitimlerini sürdürüyor

Karatay Belediyesi ve Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri Gençlik ve Spor Kulübü Arama Kurtarma Acil Yardım Eğitim Merkezi (Konya İHH AKEM)arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Karatay Belediyesi bünyesinde Su Altı Arama Kurtarma Timi kuruldu.

Karatay Belediyesi ve Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri Gençlik ve Spor Kulübü Arama Kurtarma Acil Yardım Eğitim Merkezi (Konya İHH AKEM)arasında Valilik onayıyla imzalanan protokol çerçevesinde, Karatay Belediyesi bünyesinde çalışan ve tamamen gönüllük esasına dayalı olarak kurulan arama kurtarma ekibine bağlı su altı arama kurtarma timi, iki yıldızlı dalgıç Çoşkun Bilgi’nin eğitmenliğinde çalışmalarına başladı. Tek yıldız dalgıç olabilmek için eğitimlerine hız kesmeden devam eden arama kurtarma timi, deniz dalışlarından sonra tek yıldız dalgıç belgelerini almaya hak kazanacaklar.

karatay-belediyesi-su-alti-arama-kurtarma-timi-egitimlerini-surduruyor-(2).jpg

İHH İnsani Yardım Derneği ve Karatay Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında Arama ve Kurtarma ve ilk yardım faaliyetlerinin önemine dikkat çekmek amacıyla Takkelidağ Zirve Tırmanışıyla gerçekleştiren Karatay Belediyesi arama kurtarma ekibi, Takkeli Dağ tırmanışının ardından eğitimlerine, profesyonel eğitmenler eşliğinde; yangın, dağcılık, ilkyardım konularında eğitim aldı. Su altı arama kurtarma faaliyetlerinde branşlaşmak isteyen ekibe bağlı tim, alacakları eğitimler neticesinde su altı alanında yetkin birer arama kurtarma personeli olacaklar. 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; konu ile ilgili yaptığı açıklamada İHH AKEM ve Karatay Belediyesi arasında gerçekleşen Arama ve Kurtarma işbirliği protokolünün olumlu sonuçlar meydana getirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Hançerli Konya’da pek çok doğal ve yapay su kaynağı olduğunu belirterek su altı arama kurtarma ekiplerine önemli görevler düştüğüne dikkat çekti. Başkan Hançerli gönüllülük esasına dayalı olarak çalışmalarını gerçekleştiren personelleri tebrik etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA