• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatay Belediyesi karla mücadeleye hazır
04 Ocak 2016 Pazartesi 17:07

Karatay Belediyesi karla mücadeleye hazır

Karatay Belediyesi ekipleri gerçekleşecek olası yoğun kar yağışının oluşturduğu olumsuz koşulları ortadan kaldırmak amacı ile karla mücadele içi hazır.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, özellikle çiftçilerin beklediği yağışların karla geldiğini ifade ederek yağışların bereketli olmasını temenni etti. Yerel yönetimler olarak çalışmaların aksatılmadan devam ettiğini kaydeden Hançerli, kış mevsiminde yaşanılabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmak için; 4 kar küremeli tuz solüsyon aracı, 2 solüsyon aracı, 9 greyder, 7 büyük kepçe, 5 bekoloder kepçe ve 5 mini kepçe olmak üzere 32 farklı iş makinesiyle ekiplerin hazır olduğunu vurguladı. 100 ton torbalı, 150 ton açık tuz ve 100 ton solüsyon ile buzlanmaya karşı tedbir aldıklarını da dile getiren Hançerli, kar kalınlığının 10 cm’ye ulaşmasının ardından ekiplerin süratle kar küreme ve buzlanmayla mücadeleye başlayacağını belirtti.  

Karatay'da herhangi bir problem yaşanmayacağını kaydeden Başkan Mehmet Hançerli, günlük hayatın kar yağışından olumsuz etkilenmemesi, yolların sürekli işlerliğinin sağlanması ve yaşanabilecek sorunları ortadan kaldırmak amacı ile şehir merkezinde ve merkeze uzak mahallelerde gerçekleşecek çalışmaların hummalı bir şekilde devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA