• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatay Belediyesi kandil simidi dağıttı
15 Şubat 2011 Salı 14:01

Karatay Belediyesi kandil simidi dağıttı

Karatay Belediyesi, yaklaşık 10 Bin adet ballı süt ve kandil simidini ikindi ve yatsı namazına müteakiben ilçe genelindeki 13 camide cami cemaatine dağıttı.
Her kandilde olduğu gibi Mevlid Kandilinde de hemşerilerini yalnız bırakmayan Karatay Belediyesi, yaklaşık 10 Bin adet ballı süt ve kandil simidini ikindi ve yatsı namazına müteakiben ilçe genelindeki 13 camide cami cemaatine dağıttı.
 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Peygamber efendimiz (S.A.V.)’in 1440’ncı doğum yıldönümü olan ve Rebiül Evvel ayının 14. gününe rastlayan Mevlid Kandili’nin herkese hayırlar getirmesini dileyerek, kandil günü hemşerilerimizi de unutmayarak onlara ikindi ve yatsı namazı çıkışlarında kandil simidi ve ballı süt ikram ettik dedi.
 
Kendisi de Cıvıloğlu Camii’nde ikindi namazı sonrası cemaate ballı süt ve kandil simidi ikramında bulunan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, böylesi paylaşımlarla manevi değerlere sahip çıkarak eski geleneklerin yaşatılması konusunda gelecek nesillere kandil günlerinin önemini benimsettiklerini ifade etti.
 
Sadece Cıvıloğlu Camii’nde değil ilçe genelindeki 13 camide ve şehrin en kalabalık noktalarında hemşerilerine ikramda bulunduklarını belirten Başkan Hançerli, Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa barış, rahmet ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA