• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kararlılığımızı gördüler!
22 Ocak 2018 Pazartesi 11:00

Kararlılığımızı gördüler!

Türkiye, sınır güvenliğini sağlamak ve bölgede bulunan dindaşlarına huzur getirmek için Afrin’e “zeytin dalı” operasyonu gerçekleştiriyor
Bu operasyon ile tüm dünya ülkeleri Türkiye’nin sınır güvenliğindeki kararlılığını bir kez daha gördü
 
ZEYTİN DALI HUZUR GETİRECEK
 
Türkiye, Afrin’e sınır güvenliğini sağlamak için geniş çaplı bir operasyon başlattı. Operasyonun ismi ise, Zeytin Dalı. Türk askerine Afrin’de Özgür Suriye Ordusu destek veriyor. Bölgede 1 haftadır ciddi bir hareketlilik zaten görülüyordu. Geçtiğimiz günlerde resmi deklare ile operasyon duyurulmuş oldu. Geçtiğimiz ay Yeni Haber Gazetesi, Afrin’e operasyonun gerçekleşeceğini duyurmuştu. Afrin operasyonu aynı zamanda, YPG’nin devlet kurma inancını da kırdı. Afrin’in kotrol altına alınması demek, uzun vadede İdlib ve Halep’in kontrole alınması anlamına da geliyor.  
 
TEMİZLENENE KADAR DEVAM EDECEK
 
Afrin Operasyonu’nu değerlendiren, Selçuk Üniversitesi Güvenlik ve Savunma Stratejileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr. Erdal Arslan, “Operasyon aslında, geçen hafta Perşembe günü başladı. 1 haftadır hareketlilik zaten devam ediyordu. Ne kadar kararlı olduğumuzu gösterdik. Bu operasyon bizim kararlılığımızın bir göstergesidir. Operasyon, Afrin ve Münbiç temizlenene kadar devam edecek.” dedi. Bordo Bereli Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar da YPG/PKK ile DEAŞ’ın bölgede derin bir işbirliği içerisinde olduğunu bildirdi.
 
İDLİB VE HALEP’E DE HAKİM OLUNACAK
 
Selçuk Üniversitesi Güvenlik ve Savunma Stratejileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr. Erdal Arslan, “Operasyon aslında, geçen hafta Perşembe günü başladı. 1 haftadır hareketlilik zaten devam ediyordu. Ne kadar kararlı olduğumuzu gösterdik. Bu operasyon bizim kararlılığımızın bir göstergesidir. Operasyon, Afrin ve Münbiç temizlenene kadar devam edecek. Bu demek oluyor ki Türkiye, daha önce çatışmamazlık ilan edilen İdlib’e tam manasıyla hakim olacak; uzun vadede ise Halep’in güvenli sağlanacak. Aynı zamanda PKK ya da PYD’nin Kuzey Irak’tan, Hatay sınırına kadar sınır bölgemizdeki etkinliğinin kırılacağı manasına gelir. Bu, psikolojik açıdan çok önemlidir. Çünkü o bölgede devlet kurabileceklerine kanaat getiriyorlardı ve aslında fiili devlet gibi de hareket ediyorlardı. 5 yıldır o bölgeye hakimdiler. Bu hakimiyetleri artık resmen son bulacak. DAEŞ benzeri bir şekilde içerilere doğru kaçacaklar. Peki kaçtıklarında içeri taraflarda barınabilecekleri bir yer var mı? O da yok… Yani bunların organizasyonu bozulacak. Ne ABD, ne Avrupa’nın arkalarında durmadıklarını görecekler.” ifadelerini kullandı.
 
ORADA PARALI ASKERLER VAR
 
Afrin’de paralı askerlerin bulunduğuna dikkat çeken Arslan, “Bu operasyon, Ortadoğu’nun ıslahı ve huzuru için atılmış bir adımdır. Aslında biz bunu geç kalmış bir hareket olarak değerlendiriyoruz. Çok daha önce yapılmalıydı. Bizim amacımız, birilerin toprağını almak veya bir ülkeyi işgal etmek asla değil. Bizim maksadımız, kendi ülkemizin güvenliğini sağlamak, ülkemize yönelen tehlikeleri bertaraf etmek, o bölgede yaşayan din kardeşlerimize huzur ve mutluluk getirmektir. Bunu Allah’ın yardımı ile yapacağımıza sonuna kadar inanıyoruz. Afrin Operasyonu için en stratejik operasyon diyebiliriz. Afrin, bölge olarak çok büyük değil. Lakin buranın önemi, 15 Temmuz öncesinden de gelir. Bu bölge, 15 Temmuzda da çok aktif rol alması beklenen, paralı askerlerin yerleştirildiği bir bölgeydi. Buranın savaştan önceki nüfusu 100 bin, şimdiki nüfusu ise 500 bin. Dolayısıyla burada toplama bir yapı var. Biz, devletimizin bu operasyonuna sonuna kadar sahip çıkıyor ve destekliyoruz. Devletimizin yanında her zaman savaşa hazırız.” diye konuştu.
 
 
OPERASYONUN DÜNYADA BENZERİ YOK
 
Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar ise, “Afrin karasalındaki dağlık alanlarıIŞİD’e peşkeş çeken YPG/PKK, IŞİD’in buradan Türkiye’ye sızmasına, Türkiye’yi konak ve eylem ülkesi olarak kullanmasına, başta Avrupa olmak üzere olası IŞİD terörüne, yardım ve yataklık yapıyor. Afrin karasalına 72 savaş uçağı ile gerçekleştirilen hava akınının bir benzeri yakın tarihte görülmedi. En son, 2007’de Irak’ın kuzeyine yapılan harekâta 50 uçak katılmıştı. 113 hedefin yüzde 95.57 bir isabetle, 108’in vurulması ise bir rekor.Dünyada benzeri yok.Silopi bölgesi sınır karşısında Fişhabur kuzeyi Yankale’deki “sözde” PYD/PKK karakolu PKK paçavrasını indirip, yerine beyaz bayrak çekmiş.  Afrin’le arada “kuş uçumu” yaklaşık 700 km. var.” şeklinde konuştu.
 
 
SALİH KÖPRÜLÜ / YENİ HABER GAZETESİ
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA