• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karapınarda kentsel dönüşüm projesi başlıyor
06 Ocak 2013 Pazar 11:36

Karapınar'da kentsel dönüşüm projesi başlıyor

Karapınar'da kentsel dönüşüm projesinin kabul edildiği bildirildi.
Karapınar'da kentsel dönüşüm projesinin kabul edildiği bildirildi.
     Karapınar Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile yapılacak kentsel dönüşüm projesi Çetmi, Pınarbaşı ve Hacıömerli mahallelerini kapsıyor.
     Yaptıkları çalışmanın başarıyla sonuçlandığını söyleyen Başkan Mugayıtoğlu, ''İlçenin Çetmi, Pınarbaşı Ve Hacıömerli Mahallesi'ndeki evlerin büyük kısmı oturulamaz, tek katlı ve harabe halde duruyor. İlçe merkezine çok yakın olması nedeniyle estetik açısından iyi görüntü oluşturmuyor. Bu nedenle hayata geçecek olan bu proje ile bölgede toplu konut alanları oluşturmak istiyoruz'' dedi.
     Kentsel Dönüşüm projesi için 3 kişilik komisyonun kurulduğunu belirten Mugayıtoğlu, danışman bir firmayı bu projenin yürütülmesi için yetkili kılacaklarını, firmanın vatandaşlarla gerekli görüşmeleri yürüteceğini, bu işlemin 1,5 sene süreceğini tahmin ettiklerini bildirdi.
     Kentse dönüşüm projelerinin küçük ilçeler için risk taşıdığını anlatan Mugayıtoğlu, şunları kaydetti:
     ''Karapınar hem tarih hem de coğrafi yapısı ile çok önemli bir konumdadır. Son zamanlardaki gelişmelerde bu projenin hayata geçirilmesini gerekli kıldı. Halkımızın bu konuda gerekli desteği vereceğini ve uzlaşma konusunda hassas davranacaklarını umuyoruz. Bu ilçemizin geleceği için çok önem taşıyor. Hem artacak nüfus için hem de şehirleşme açsından bu proje çok değerlidir. Parti olarak bu konuda yaptığımız çalışmalar son derece sevindirici. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu projenin İlçemize hayırlı olmasını diliyorum.''
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA