• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karapınarda dev bir obruk daha
16 Şubat 2011 Çarşamba 10:30

Karapınar'da dev bir obruk daha

Konya'nın Karapınar ilçesinde, 12 metre genişliğinde 3 metre derinliğinde yeni bir obruk (yer kabuğunun çoğu kez aniden çökmesiyle ortaya çıkan çöküntü) daha oluştu.
     Konya'nın Karapınar ilçesinde, 12 metre genişliğinde 3 metre derinliğinde yeni bir obruk (yer kabuğunun çoğu kez aniden çökmesiyle ortaya çıkan çöküntü) daha oluştu.
     Karapınar'a 8 kilometre uzaklıkta bulunan Karakuyu Yaylası'nda, çiftçi Hikmet Koçhan'a ait yonca ekili tarlada 12 metre genişliğinde 3 metre derinliğinde, yeni bir obruk meydana geldi.
     Çiftçi Koçhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarlasına geldiğinde gördüğü manzara karşısında şaşkına döndüğünü ve korktuğunu belirtti.
     Obruğun birkaç gün önce meydana geldiğini tahmin ettiklerini ifade eden Koçhan, şunları kaydetti:
     ''Yaylaya birkaç gündür gelmiyordum. Tarla kenarında konakladığımız evin balkonuna çıktığımda, tarla ortasında bir çukur gördüm. Hemen oraya koştum. Gördüğüm manzara karşısında çok korktum. Daha sonra ilgili yerleri aradım. Zaten bundan 20 gün önce bize çok yakın olan Seyit Hacı Yaylası'nda obruk meydana gelmişti. MTA yetkilileri gelip inceleme yaptılar. İşin doğrusu çok korkuyor ve tedirginiz. Tarlada çalışan olmaması sevindirici.''
     Obruk bölgesine giden Karapınar Belediyesi Zabıta ekipleri, vatandaşları obruğa yaklaşmamaları konusunda uyardı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA