• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karamanda Siyah para dolandırıcılığı
13 Temmuz 2011 Çarşamba 18:42

Karaman'da 'Siyah para' dolandırıcılığı

Karaman'da siyah kağıtların, özel bir solüsyon içinde gerçek paraya dönüştüğünü belirterek dolandırıcılık yapmaya çalışan 2 zanlı yakalandı.
Karaman'da banknot boyutunda kesilmiş siyah kağıtların, özel bir solüsyon içinde gerçek paraya dönüştüğünü belirterek dolandırıcılık yapmaya çalışan 2 yabancı uyruklu zanlı yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Karaman'a gelen Ruanda uyruklu Beshar Compest (26) ve Kalı Suleman (32) Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde makine imalatı işiyle uğraşan A.Ş.Ö'ye (41) internet üzerinden kendilerini iş adamı olarak tanıttı.

Zanlılar, bisküvi makineleri almak istediklerini söyleyerek Karamanlı iş adamını İstanbul'a çağırdı. İstanbul'a giden A.Ş.Ö, burada şahıslarla bisküvi paketleme makineleri ve makinelerin Ruanda'ya kurulması konusunda anlaşarak Karaman'a döndü.

Bir gün sonra Karaman'a gelen zanlılar A.Ş.Ö'ye aldıkları makinelerin paralarını ödemek istedi. Yanlarında bol miktarda dolar olduğunu ancak paraları gümrükten geçirebilmek için özel bir maddeyle boyadıklarını söyleyen zanlılar, siyaha boyanmış paraların özel solüsyon içinde gerçeğe dönüştüğünü anlattı.

İçinde boyanmış dolar olduğunu söyledikleri çantayı A.Ş.Ö'ye vererek kimyasal madde almak için 5 bin dolar isteyen zanlılar, parayı aldıktan sonra çantayı vererek A.Ş.Ö'nün yanından ayrıldı.

Çantayı kendi imkanlarıyla açan A.Ş.Ö, 100 dolar büyüklüğündeki dolar sandığı siyah renkteki kağıtları suya batırıp çıkardıktan sonra bir değişiklik olmadığını fark edince durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine operasyon başlatan polis ekipleri, zanlıları Karaman Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yakaladı.

Zanlıların üzerlerinde ve yanlarındaki 2 valizde yapılan aramada, 2 adet şifreli küçük kasa, çok miktarda para büyüklüğünde kesilmiş siyah kağıt parçası, 2 adet boyanmış 100 dolar, cam tüplerde mavi renkte sıvılar ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu.

İki zanlının 7 ay önce Türkiye'ye kaçak yollarla girdiği öğrenildi.
 
HK
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA