• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karamanda bahar toplantısı
10 Nisan 2010 Cumartesi 15:11

Karaman'da bahar toplantısı

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü ile Tıp ve Sağlık Eğitimcileri Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 2. İç Anadolu Aile Hekimliği Bahar Toplantısı Karaman'da yapıldı.
Karaman İl Sağlık Müdürlüğü ile Tıp ve Sağlık Eğitimcileri Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 2. İç Anadolu Aile Hekimliği Bahar Toplantısı Karaman'da yapıldı.
Konya, Kayseri, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Çankırı, Ağrı, Eskişehir, Adana, Osmaniye, Hatay illerinden idareci ve hekimler ile Karaman'dan idareci ve hekimlerin katıldığı toplantı Karaman İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Karaman İl Sağlık Müdürü Adem Kucur, Orta Anadolu'nun küçük bir şehri olan ve sanayisi ile ön plana çıkan Karaman'ın artık sağlık alanında yaptığı çalışmalar ve projeleri ile de kendini gösterdiğini belirterek, "Bu tür toplantı ve organizasyonlara pek alışkan olmayan Karaman artık sağlık alanında yapılan çalışmaların konuşulduğu ve tartışıldığı bir il olma yolundadır. Sağlıkta dönüşüm programı ile Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu çalışmalar ilimizde başarı ile yürütülmektedir. Bununla birlikte kendi imkanlarımız ile uygulamaya koyduğumuz çalışmalar ve çeşitli konular hakkında düzenlediğimiz raporlar Bakanlığımıza iletilmek kaydı ile Bakanlığımız çalışmalarına yol gösterme anlamında yardımcı olunmaktadır.
 
Sayın Bakanımızın ifadesi ile Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde yeni bir bakış açısıyla, şimdiye kadar çözülmemiş sorunlara çözüm bulma amacını gerçekleştirmede en önemli adımlardan birisi olan Aile Hekimliği Uygulaması ülkemiz insanlarının emekleriyle ortaya koyduğu değerleri dikkate alan bir anlayıştır. Aile hekimliği uygulaması geçmişi reddeden değil, geçmişi değerlendirerek yeni bir uygulama inşa etmeye çalışan bir sistemdir. Biz bugün artık dünya ülkelerinde genel kabul görmüş aile hekimliği uygulamasının her aşamasında, uygulamanın yapılıp yapılmamasını tartışmak yerine, nasıl yapılması gerektiği konusunda konuşacağız. Bu toplantı 2010 yılı sonunda bütün ülkemizde Aile Hekimliğine geçileceği göz önünde bulundurulduğunda daha da büyük bir önem arz etmektedir. Buradan çıkan sonuçları Bakanlığımız yetkilileri ile paylaşarak hedeflerimizi yakalama gayretinde olacağız'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA