• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karakaçan ile İstanbula gidecek
04 Şubat 2010 Perşembe 12:48

Karakaçan ile İstanbul'a gidecek

Nasrettin Hoca eşeğiyle İstanbul'a gitmek için yola çıktı.
Kısa adı EMITT olan ve bu yıl 14. düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na, Akşehir Belediyesi ile Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ortak açtıkları bir stantla katılıyor.
11-14 Şubat  tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan EMITT Fuarı'ndaki Akşehir standında, Akşehir’in tarihi ve turistik mekânlarının görselleri sergilenerek, Akşehir’i tanıtan filmler gösterilecek.
Akşehir standında ayrıca temsili Nasreddin Hoca tarafından da gelen ziyaretçilere Akşehir ve Nasreddin Hoca’nın tanıtımı yapılacak. Akşehir Belediye Başkanı Op. Dr. Mustafa Baloğlu ile fuarda Temsili Nasreddin Hoca’lık görevini üstlenecek olan Akşehir Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Kadir Öztaş fuar öncesi birlikte bir açıklama yaptı.
 Akşehir Belediye Başkanı Op. Dr. Mustafa Baloğlu, “Kaymakamlığımız, belediyemiz, ticaret ve sanayi odamız , meslek yüksek okulumuz  ve müze müdürlüğümüz ile birlikte Akşehir’i temsil etmek için 11-14 Şubat 2010 tarihleri arasında İstanbul Emitt 2010 Fuarı’nda olacağız. Bu yıl kendimize ait bir stantta Akşehir’imizin tarihi, kültürel ve yöresel zenginliklerini tanıtmak için ve birçok ziyaretçimize Akşehir’imizi daha iyi anlatabilmek için Emitt Fuarı’nda olacağız. Tabi Akşehir olur da Nasreddin Hoca olmaz mı? Nasreddin Hoca’mız da Emitt İstanbul Fuarı’na, Akşehir’den kalkıp bizimle birlikte gelecek” dedi.
 Akşehir Belediye Başkanı Op. Dr. Mustafa Baloğlu, İstanbul Emitt  2010 fuarına katılacak olan temsili Nasreddin Hoca’nın eşeği ile İstanbul’a gideceğini belirterek “Nasreddin Hoca’mız bugünden eşeğine binerek yola çıkacak, inşallah ayın on birinde hocamızla İstanbul’da buluşacağız. Eğer yolda bir yerde kalırsa da biz geçerken onu alıp götüregiz İstanbul’a” dedi. Temsili Nasreddin Hoca’da “Günümüz teknolojisini kullanmak bizim için pek uygun olmayacak. Eğer eşeğim hazırsa ben yola koyulayım. İstanbul’a ancak varırım. Tüm Türkiye’yi ve dünyayı bu eşeğin peşine takarak Akşehir’e getirmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Fuarda Temsili Nasreddin Hoca’lık görevini üstlenen Yrd. Doçent Doktor Kadir Öztaş, Nasreddin Hoca kostümü ile yaptığı açıklamada, “Nasreddin Hoca gibi büyük bir kişiliği temsil etmek benim için onurdur. Onun ruhaniyetine,  temsil ettiği ilkelere uygun olarak hocamızı temsil edebilirsek bahtiyar olacağım. Nasreddin Hoca, 13. Yüzyıldan günümüze ulaşan Türk halk kültürünün çok önemli bir değeridir. İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olduğu bir yılda dünyanın ortası Akşehir’den giderek tüm İstanbul’u, tüm Türkiye’yi ve dünyayı Akşehir’e davet etmekten onur duyacağım. Tüm dünyadaki torunlarımı Akşehir’e bekliyorum” diye konuştu. Akşehir Belediye Binası önüne getirilen eşeği ile basına poz veren Temsili Nasreddin Hoca daha sonra eşeğin üzerine ters binip “Emitt 2010 Fuarı’nda görüşmek dileğiyle, ben eşeğimle ancak varırım İstanbul’a, hepinizi de bekliyorum” diyerek eşekle İstanbul’a doğru yola çıktı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA