• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karadenizli balıkçılar Vira bismillah demeyi bekliyor
09 Temmuz 2016 Cumartesi 13:06

Karadenizli balıkçılar 'Vira bismillah' demeyi bekliyor

Karadenizli balıkçılar avlanma sezonu öncesinde, yıpranan ağlarını ve teknelerini 'Vira bismillah' demeden önce onarmaya başladı.

Karadenizli balıkçılar av yasağı öncesinde yıpranan ağlarını ve teknelerini onarmaya başladı.

Karadeniz'e kıyısı bulunan İğneada ve Kıyıköy beldesindeki balıkçılar, karaya çektikleri teknelerini ve ağlarını onararak yeni sezona hazırlanıyor.

Türküler eşliğinde tekne ve ağlarının bakımını yapan balıkçılar, 1 Eylül'de "Vira bismillah" diyerek denize açılacak.

İğneada'da 33 yıldır balıkçılık yapan Adnan Arapoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon öncesi hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Yeni sezondan umutlu olduklarını, yıpranan ağ ve teknelerini onarmaya başladıklarını anlatan Arapoğlu, geçen yıl çok kötü bir sezon geçirdiklerini dile getirdi.

Heyecanla hazırlıkların sürdürüldüğünü anlatan Arapoğlu, "Geçen yıl Karadenizli balıkçılar kötü bir sezon geçirdi. Bu yıl denizden umutluyuz. Ağustos ayının sonuna kadar hazırlıklarımız sürecek. Allah tüm balıkçıların işini rast getirsin. Bu yıl umutluyuz ancak denizlerde bilinçsiz avlanmalar nedeniyle balık popülasyonu her geçen gün azalıyor. Bu nedenle küçük balıkçılardan ziyade büyük tekneler yeterince denetlenmeli." diye konuştu.

Balıkçılardan İlhan Aycan da, da yeni sezonun tüm balıkçılara bol kazanç getirmesini diledi.

Geçen yıl kötü bir sezon geçirdiklerini dile getiren Aycan, 1 Eylül'de "Vira bismillah" diyerek denize açılacaklarını vurguladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA