• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karadeniz yaylalarına ulaşım kolaylaşacak
04 Haziran 2016 Cumartesi 17:32

Karadeniz yaylalarına ulaşım kolaylaşacak

Karadeniz'de yaylalar arasındaki yolların ulaşıma elverişli hale getirilerek birinden diğerine geçişlerin kolaylaştırılmasıyla turistlerin gezi ve konaklama sürelerinin artması bekleniyor.

Karadeniz'de Samsun'dan başlayarak Artvin'e kadarki kesimde yayla yollarının ulaşıma elverişli hale getirilmesi ile birinden diğerine geçiş kolaylaşacak, böylece turizmde hareketlilik artacak.

DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yollardaki iyileştirmelerin, yaylaların birbirine entegrasyonunu içerdiğini bildirdi.

Samsun’dan Artvin’e kadar yaylaların birleştirilmesi ve aralarındaki geçişin kolaylaştırmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Yüce, turistlerin yaylaları ziyaret sürelerini artırmak istediklerini kaydetti.

Bir yayladan diğerine gitmek için kilometrelerce yol katetmek gerektiğine dikkati çeken Yüce, "Tepeden güzergahı birleştirmiş oluyoruz, dolayısıyla turist eline haritayı aldığı zaman aşağıdan bir yol güzergahından ziyade hemen tepeden aynı paralelde aynı üst kodlarına bir ulaşım merkezinden diğer bir ulaşım merkezine çok rahat ulaşım sağlanacaktır." diye konuştu.

Uzungöl ve Anzer arası 24 kilometreye düşecek

Çoğu turistin Uzungöl’den sonra böyle uzun bir yol güzergahını tercih etmeyeceğine dikkati çeken Yüce, "Uzungöl ve Anzer’i birleştiriyoruz, 150-200 kilometreyi 24 kilometreye düşürüyoruz. Dolayısıyla Uzungöl’e gelen turist Anzer’e uğramadan gitmeyecektir, yani 24 kilometre yarım saatte geçeceği bir yoldur." ifadesini kullandı.

"Mevcut yolları iyileştiriyoruz"

Yaylalardaki mevcut yolu kullanıma uygun hale getirip iyileştirdiklerini vurgulayan Yüce, şunları kaydetti:

"Buradaki turizm cazibe merkezlerinin oluşması ve turistlerin kalacağı gün sayılarının artırılması bu türlü birtakım dokunuşlarla olacaktır. Yeni yollar açmak, ormanları kesmek gibi bir lüksümüz yok. Kayaları parçalamıyoruz, mevcut yollarımızı iyileştiriyoruz. Turistlerimizin rahat bir şekilde ulaşmasına imkan sağlıyoruz, bunu da yaparken doğaya saygılı, doğanın bütün kurallarına uyarak bu işi yapmaya gayret gösteriyoruz."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA