• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kara propaganda Bloombergte
31 Ocak 2014 Cuma 09:18

Kara propaganda Bloomberg'te

Amerikan Neoconlarının başlattığı Türkiye'yi karalama kampanyası Bloomberg TV'ye taşındı.

Amerkan Neocon'ların New York Times'ın ardından WSJ'de başlattığı Türkiye'yi karalama kampanyası bu kez BloombergHT televizyonu üzerinden sürüyor. Charlie Rose'un sunduğu programda, ABD yönetimine Türkiye'ye 'desteğinizi çekin' çağrısı yapılırken, dünyanın 16. büyük ekonomisi olan Türk ekonomisiyle ilgi felaket senaryosu çizildi.

'ABD'YE ISINAMADI'

ABD Eski Türkiye ve Irak Büyükelçisi James Jeffrey, 'Başbakan Erdoğan gücünü yaymaya devam etmek için anayasayı değiştirecek mi? Ordu temsilcileri de cemaat de siyasiler de toplumun tamamının kontrolünü sağlayama çalışıyor. Erdoğan'ın başı, gücünü yaymak açısından biraz dertte. Dış güçlere yönelik suçlamalarda kastedilenler arasında Amerika da var. ABD'ye ısındığını sanmıyorum' dedi.

'ABD ERDOĞAN'A 3-4 YILDIR GÖZ YUMUYOR'

The New Yorker Dergisi'nden Dexter Filkins, 'Gezi olayları ve devamında 17 Aralık sonrasında Erdoğan, Türkiye'nin ekonomisini sarsmayı göze almış durumda. Her şeyin suçunu faiz lobisine atıyor. Yahudiler mi bankalar mı bunu söylemiyor. Türkiye'ye gelen yatırımcıları rahatsız ediyor. ABD 3-4 yıldır Erdoğan'a göz yumuyor'.

'ERDOĞAN SİYAH TÜRK'

Dünya Politika Enstitüsü üyesi Elmira Baylaşlı yaptığı kafa karıştırıcı yorumda 'Erdoğan birden bire parlayan, sinirlenen birisi. Kendisini Siyah Türk olarak görüyor hatta öyle tanımlıyor. Aldığı destek yüzde 40'lara düşmüş durumda' iddiasını ortaya attı.

'EN KÖTÜ EKONOMİ'

Charlie Rose, ise 'Eskiden çok sağlıklı bir büyüme oranına sahip Türkiye'nin gelişen ekonomi olduğu mesajını yayan ve bundan faydalananlar vardı' iddiasını ortaya atarken İstanbul muhabiri Benjamin Harvey ekonomimizin yatırımlardaki başarılı performansı gözardı ederek 'Türkiye'de varlık sınıfına bakıldığından Türkiye dünyanın en kötülerinden birisi. Dünyanın en kötü açıklarını vermekte, piyasalar da sert tepkiler vermekte' şeklinde gerçek dışı ifade kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA