• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kara leke: 28 Şubat
27 Şubat 2013 Çarşamba 11:12

Kara leke: 28 Şubat

Türkiye için dönüm noktası kabul edilen 28 Şubatla ilgili bir basın açıklaması yapan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım gelinen noktayı değerlendirdi.
Türkiye için dönüm noktası kabul edilen 28 Şubatla ilgili bir basın açıklaması yapan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım gelinen noktayı değerlendirdi.
Yıldırım basın açıklamasında; “Bundan tam 16 yıl önce, 28 Şubat 1997 yılında yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı ve orada alınan kararlar, Türk tarihine;  kolay kolay unutulamayacak kara bir leke olarak geçmiştir.” Dedi.
 ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Kısaca, “28 Şubat” dediğimiz o süreç; sadece, öncekilerden çok daha uzun süren ve Asker kanadının Hükümet kanadına aşırı baskı yaptığı bir MGK toplantısıyla sınırlı değildir. 28 Şubat; alt yapısı önceden hazırlanan ve sonrasında baskı, zülüm, talan ve yağmalamalarla devam eden bir süreçtir. Kökü dışarda ve çok güçlü bir lobi olan, Din düşmanları; memleketimizde devlet eliyle yapılmasını ön gördükleri Millet karşıtı faaliyetlerini, defalarca yaptıkları müdahalelerle güçlendirdiler. 1950-60 arası DP iktidarının dine anlayışlı bakan icraatları bu lobiyi, bu karanlık güç odaklarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Daha fazla bu duruma tahammül edemediler. Şanlı ordumuzu menfur emellerine alet ederek, 27 Mayıs darbesiyle, 10. Yılında DP iktidarını yıktılar. Sonrada bin bir güçlükle kabul ettirdikleri 61 Anayasası ile “Askeri vesayet rejimini” kurdular. Takip eden süreçte de belli zaman aralıklarında yönetime müdahaleler yaptılar”
“Memleketimiz için bu çok tehlikeli, kökü dışarıda karanlık gücün 2. Büyük müdahalesi de 28 Şubat Post modern darbesiyle oldu. 27 Mayıs ta kurulan rejime rağmen özellikle sandıktan hep merkez sağ iktidarların çıkması ve bu iktidarlarında yeterince din düşmanlığı! yapmaması sebebiyle, artan Milli Faaliyetler bu karanlık lobiyi tekrar herekte geçirdi. Özellikle Erbakan gibi birinin Başbakan olması, koalisyonla da olsa RP’ nin iktidar olması kısa süre içinde çok önemli (Havuz Sistemi, D 8, Denk Bütçe, Çalışan ve Emeklilere Büyük oranda zam, Sanayici ve Çiftçiye gerçek üretim destekleri) başarılar elde etmesiyle bu lobi adeta çıldırdı. Fakat şu kadarını söylemeden edemeyeceğim. Bizce 28 Şubat sürecini yapan generaller kadar, onlara yardım eden, çanak tutan O sürecin değirmenine su taşıyan; başta dönemin Cumhurbaşkanı Demirel olmak üzere, destekleyen tüm medya mensupları, sendika, çeşitli dernek ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, rektörler, bürokratlar ve iş adamları da yargı önüne çıkıp hesap vermeleri lazım.
O dönemde mesnetsiz şekilde tutuklanıp halen cezaevinde olan mağdurların biran evvel salıverilmeleri, yine o dönemde haksız yere hakları gasp edilen kamu personelinin haklarının iadesi bizce gecikmelide olsa adalet olacaktır. 28 Şubat öncesi ve devamında batırılan içi boşaltılıp hortumlanan 20 den fazla banka; faiz ve diğer getirileri hesaplanmadan kabaca 30 milyar Doları nasıl milletin sırtına sardılar; bu nakit paralar kimlerin kasasına gitti? Bunların hesabı sorulmalıdır. Nasıl ki o karanlık döneme hizmet ettiler, şimdide yargı önünde bedelini ödesinler.” Diyen Yıldırım sözlerine şöyle tamamladı;
“İnşallah, bu Aziz Millet tekrar böyle kara süreçler yaşamaz. 28 Şubat sürecinde zülüm yapan tüm zalimler, bağımsız Türk Adaleti karşısında hak ettikleri cezalara çarptırılarak yaptıklarının karşılıklarını görürler.”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA