• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kara kuvvetlerinde süpriz gelişme
05 Ağustos 2010 Perşembe 17:12

Kara kuvvetlerinde süpriz gelişme

Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Işık Koşaner'in halefi 1. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız'ın alternatifi olarak görülen Orgeneral Atilla Işık sürpriz bir şekilde emekliliğini istedi
Kara Kuvvetler Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'in Genelkurmay Başkanlığı'na atanması 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanması teammüller gereği beklenirken Yüksek Askeri Şura'da beklenmedik gelişmeler toplantının bitmesine rağmen devam ediyor.

Kara Kuvvetler Komutanlığı'na atanması ön plana çıkan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık emekliliğini istedi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık'ın emekliliğini istemesi ardından kulislerde konuşulan isim 1. Ordu Komutanı Erdal Ceylanoğlu'nun getirilmesi beklenmekte.

Ancak beklenen diğer isimler 3. Ordu Komutanı Org. Saldıray Berk ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu.


Türk Silahlı Komutanlığı içinde 15- 20 yıllık bir atama zinciri de bozulmuş oluyor.

Kritik nokta ise Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in durumu. Çünkü Org. Necdet Özel'in kuvvet komutanlığına çekilmesi sonrası emekliliği otometikman dolacağı için Genelkurmay Başkanlığı'na gelemeyecek. Buda komuta kademesinde domino taşına benzer nitelikte değerlendirildiği için  15-20 yıllık bir komuta kademe zinciri de kırılmış olacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA