• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kar yağışı uyarısı yapılan iller
29 Aralık 2014 Pazartesi 10:11

Kar yağışı uyarısı yapılan iller

Yeni hafta kar yağışıyla geldi. Meteoroloji bazı illeri kar yağışı için uyardı..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Hatay ve Manisa çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun batısı, Erzurum, Muş ve Bitlis çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Kütahya, Eskişehir çevreleri, Ankara ve Çankırı'nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.
Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.
Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden, zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz'de kuvvetli (30-60 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Hatay ve Manisa çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ( Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden, zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz'de kuvvetli (30-60 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde başta iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğu kesimlerde yer yer pus ve sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (karayolu ulaşımında gizli buzlanma, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden, öğle saatlerinden itibaren kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Hatay çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; batısında ve Hatay çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri ile Ankara ve Çankırı'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin doğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve öğle saatlerinde yağmur, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, akşam saatlerinde Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden, öğle saatlerinden itibaren kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, gece saatlerinde Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Erzurum, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA