• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kar yağışı ulaşımı vurdu; yollar kapandı
29 Şubat 2012 Çarşamba 09:39

Kar yağışı ulaşımı vurdu; yollar kapandı

Soğuk ve yağışlı hava yurt genelinde etkili olmaya devam ediyor. Kar yağışı ve buzlanma, ulaşımda aksamalara yol açarken, bazı illerde ve ilçelerde eğitime ara verildi, köy yolları kapandı.
Soğuk ve yağışlı hava yurt genelinde etkili olmaya devam ediyor. Kar yağışı ve buzlanma, ulaşımda aksamalara yol açarken, bazı illerde ve ilçelerde eğitime ara verildi, köy yolları kapandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yağışlarının Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli olmasının beklendiğini duyurdu. İstanbul'da önceki akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışının, yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Kar yağışı gece boyu Büyükçekmece, Arnavutköy, Beykoz, Sarıyer ve Kartal'ın yüksek kesimlerinde etkili oldu. Ankara'da aralıklarla devam eden kar yağışı dün öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek il genelinde etkili oldu. Bursa'da da kuvvetli kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İl genelinde 238 köy yoluyla ulaşım sağlanamıyor. Bursa-Ankara karayolunun 'Mezitler mevkisi' ve 'Akiniş rampası', Bursa-Yalova karayolunun Süpürgelik ve Mezitler mevkileriyle Bursa-İzmir karayolunda yoğun kar yağışı, tipi ve kayan araçlar yüzünden zaman zaman sıkıntı yaşandı.,

ANKARA'DA OKULLAR BUGÜN TATİL
D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Bolu Dağı'nda kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Yoğun tipi ve görüş mesafesinin sıfıra düşmesi nedeniyle saat 09.00 itibarıyla Kayseri-Erciyes ve Develi-Erciyes karayolu ulaşıma kapandı. Araçların Kayseri ve Develi'den Erciyes yönüne gitmesine izin verilmedi. Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan araçta bulunan 3 aylık bebek ve 4 kişi, ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldı. Ankara, Zonguldak, Bursa, Kütahya ve Balıkesir'in bazı ilçelerinin yanı sıra Doğu Anadolu'da birçok ilçede eğitime bir gün ara verildi.
....
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA