• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kar yağışı Derbent’i beyaza bürüdü
27 Mart 2016 Pazar 15:43

Kar yağışı Derbent’i beyaza bürüdü

Mart ayının son günlerinde gelen kar yağışı Konya’nın Derbent ilçesini beyaza bürüdü.

Kış Sporları Merkezi olacak Aladağ'ın da yer aldığı Derbent ilçesi, Nisan ayının girmesine sayılı günler kala bembeyaz bir görüntüyle kaplandı.
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, ilçede dünden bu yana etkili olan kar yağışının ardından ilçenin Mart ayında ikinci kez beyaz bir görüntüye kavuştuğunu belirterek, "Kar demek yağış demek, bereket demek. Derbent ilçesine yağan kar yöremize yine bereketini getirdi. Çiftçilerimiz gibi bizler de yağıştan çok mutlu olduk. Cenab-ı Allah'a bu konuda binlerce kez şükrediyoruz. İlçemiz merkezinde 5 santime ulaşan kar yüksekliği Konya’mızın Kış Sporları Merkezi olacak Aladağ'ın alt yamaçlarında yaptırdığımız ölçümlerde ise 11 santime ulaşmış durumda. Zirvede kar yüksekliğinin daha da fazla olduğunu düşünüyoruz. Bu şu demek, Nisan ayında da inşallah Aladağ'ımızda kayak keyfini yaşayabileceğiz” dedi.
Bu arada, ilçe merkezinde kar yağışının durmasının ardından çocuklar da kartopu oynamanın keyfini yaşarken, bazı gençlerin de kardan adam yaparak beyaz örtünün tadını çıkarması dikkat çekti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA