• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kar yağışı beklenen iller
31 Ocak 2011 Pazartesi 11:13

Kar yağışı beklenen iller

Yağışlar tüm yurtta sürüyor. Yağışlar yer yer kuvvetli ve kar yağışlı olacak. İstanbul ve Marmara'da karla karışık yağmurlu beleniyor. Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak.
Kar yağışı beklenen yerler: Hava sıcaklığı ise kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak. Meteoroloji buzlanma ve don olayına karşı ilgilileri uyardı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurt büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek olan yağışların, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Diyarbakır, Siirt, Batman, Bitlis, Şırnak, Muş ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar; Doğu Karadeniz kıyıları (Ordu, Giresun, Trabzon, Rize) ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
 
Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgar enellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Ege Kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Diyarbakır, Siirt, Batman, Bitlis, Şırnak, Muş ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
 
BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI
Trakya ile ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde, yükseklerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
 
KUVVETLİ RÜZGAR UYARIS
Rüzgarın, Marmara ile Ege Kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
 
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:
İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek. (5)
ANKARA: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek. Buzlanma ve don olayı görülecek. (1)
 
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esecek. (10)
ADANA: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (14)
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Finike ve Alanya ilçeleri kısa süreli sağanak yağışlı (14)
SAMSUN: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (7)
ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görülecek. (-2)
DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor. (8)
 
BÖLGELERDE HAVA DURUMU
Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya) ile Çorlu çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle karla karışık yağmur ve kar, İstanbul çevrelerinde yer yer yağmur şeklinde olacak. Yağışların Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek. Trakya ile iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
EGE: Çok bulutlu, iç kesimleri (Manisa, Kütahya, Afyon, Uşak) aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar, kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
AKDENİZ: Çok bulutlu, Doğu Akdeniz (Adana, K.Maraş, Osmaniye, Hatay) ve Isparta ile sabah saatlerinde Finike, Alanya, Anamur ve Mersin çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Isparta K.Maraş çevreleri ile bölgenin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin yükseklerinde buzlanma ve don olayı görülecek.
 
İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölgenin yükseklerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Yükseklerde kuvvetli olmak üzere, iç kesimlerde buzlanma ve don olayı görülecek.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle karla karışık yağmur ve kar, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yükseklerde kuvvetli olmak üzere, iç kesimlerde buzlanma ve don olayı görülecek.
DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, zamanla Adıyaman, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yağışların Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Ş.Urfa çevrelerinde sis görülecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA