• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kar maskeli gaspçılara ceza!
13 Aralık 2011 Salı 15:27

Kar maskeli gaspçılara ceza!

800 lira gasp ettiği iddia edilen iki sanık 12'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.
Konya'da tanınmamak için kafalarına geçirdikleri kar maskeleriyle ellerindeki bıçak ve kuru sıkı tabancayla akaryakıt istasyonu çalışanlarını etkisiz hale getirip, 800 lira gasp ettiği iddia edilen iki sanık 12'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, 10 Ekim'de Karaman yolundaki bir petrol istasyonunda gasp olayına karıştığı ileri sürülen tutuklu sanık Uğur D. ve Uğur Ç. ile sanık avukatları katıldı.
 
Duruşmada sanıklar, suçlamaları kabul etmediklerini ve kendilerine iftira atıldığını, olay anında evde olduklarını savundu.
 
Petrol istasyonu çalışanı M.Y. ise kar maskeleriyle istasyona gelen iki kişinin elinde bıçak ve silah olduğunu ifade etti.
 
Sanıkların kendilerinden üzerlerinde ne varsa vermelerini istediğini belirten M.Y, ''Biz de üzerimizde bulunan petrol istasyonuna ait toplam 800 lirayı verdik. Sonra kaçarak gittiler. Onları kıyafetleri ve sanıklardan birinin sarışın olmasından tanıdım'' dedi.
 
Savcı mütalaasında, sanıkların birlikte kiraladıkları araçla, tanınmayacak şekilde kafalarına geçirdikleri kar maskeleriyle olay yerine gittiklerini, ellerindeki silah ve bıçağın da yardımıyla çalışanların 800 lirasını gasp ettiklerini, bu nedenle ''nitelikli yağma'' suçunu işlediklerinin anlaşıldığını kaydetti.
 
Mahkeme heyeti, her iki sanığa da ''nitelikli yağma'' suçundan 12'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verdi.
 
Sanıklar, iki ayrı petrol istasyonunda da gasp ile gasba teşebbüs olaylarına karıştıkları iddiasıyla yargılanıyor. ...
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA