• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kar haberleri dinlenme tesislerini vurdu
01 Şubat 2010 Pazartesi 16:46

Kar haberleri dinlenme tesislerini vurdu

Konya-Antalya karayolu üzerinde bulunan dinlenme tesislerinin sahipleri, Seydişehir'den yapılan kış haberlerine tepki gösterdi.
Konya-Antalya karayolu üzerinde bulunan dinlenme tesislerinin sahipleri, Seydişehir'den yapılan kış haberlerine tepki gösterdi.

İşletmeciler, Konya-Antalya karayolunun kapalı olduğu veya kapanacağı şeklindeki haberlerin dağda hizmet veren tesislerin işlerine darbe vurduğunu belirtti.

Özellikle Konya'dan Antalya istikametine giden yolcuların kar-kış haberlerine göre yola çıktığına dikkat çeken işletme sahipleri, yerel ve ulusal basın temsilcilerinin yaptığı abartılı kar- kış haberlerinin kendilerine zarar verdiğini söyledi.

Antalya yolunun 30. kilometresinde bulunan Tınaztepe Dinlenme Tesisleri sahibi Mustafa Çelmeli, ''Bu mevsim henüz şiddetli bir kış olmadı. Ama insanlar, haberlerden etkilenerek yolun her an kapalı ya da kapanacakmış gibi olduğunu düşünüp yola çıkmıyor. Bunun nedeni de abartılı kar-kış haberleri. Oysa yol açık, hiçbir sorun yok, herkes rahat rahat seyahat edebiliyor. Bu tür haberler tesisleri olumsuz etkiliyor. İlçemizin ekonomisi de bundan zarar görüyor." dedi.

Aynı güzergahta hizmet veren Zirve Dinlenme Tesisleri'nin sahibi Mehmet Dumlupınar da abartılı meteoroloji haberlerinin işleri durma noktasına getirdiğini ifade etti.

Dumlupınar, ''Mevsim zaten kış. Müşteri en aza inmiş durumda. Bir de abartılı kar-kış haberleri müşteriyi iyice kaçırttı. Güneyde havalar iyi gidiyor. Tatil için güneye gidecek vatandaşlarımız çoğunlukla bu yolu kullanıyor. Ama bu yolun kapalı olduğu veya kapanacağı haberleri insanları caydırıyor. Bu yol üzerinde irili ufaklı bir sürü işletme var. Hepsinde çalışan onlarca insan var. Müşteri gelecek ki bu insanlar da ekmek parası kazanabilsin. Biz Seydişehir'de çalışan yerel ve ulusal medya çalışanlarından biraz daha hassasiyet istiyoruz." diye konuştu.

(CİHAN) 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA