• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kapı önünden binlerce TLlik vurgun
07 Ocak 2014 Salı 08:29

Kapı önünden binlerce TL'lik vurgun

Balıkesir'de girdikleri apartmanlardaki dairelerin önünden çaldıkları ayakkabıları karaborsada yok pahasına satan şebeke polisin başarılı çalışması sonucu çökertildi.
Balıkesir'de girdikleri apartmanlardaki dairelerin önünden çaldıkları ayakkabıları karaborsada yok pahasına satan şebeke polisin başarılı çalışması sonucu çökertildi.
Edinilen bilgiye göre, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube ekipleri Paşaalanı Mahallesinde sokak üzerinde park halinde bulunan 34 GV 1330 plakalı daha çok VIP hizmetlerde kullanılan Mercedes Vito marka siyah renkli panelvan tipi araçtan şüphelendi. Yapılan sorgulamada kiralık olduğu tespit edilen aracı takibe alan ekipler, araçta yaptıkları incelemede kapısının açık olduğunu içerisinde ise çuvallara doldurulmuş şekilde ayakkabıların olduğunu gördüler.
 
Bunun üzerine aracın çevresinde tedbir alan Asayiş Şube ekipleri daha önceki ayakkabı hırsızlık olaylarında alınan kamera görüntülerindeki eşkale benzeyen bir şahsın elindeki sırt çantasıyla araca doğru ilerlediğini gördü. Ortaya çıkan polisler şahsı yakalayıp gözaltına aldı. Adana nüfusuna kayıtlı Bülent Ö. (39) isimli şahsın sırt çantasında giyilmiş 2 çift ayakkabı bulundu. Devam eden çalışmalarda şahsın suç arkadaşı olduğu belirtilen Bartın nüfusuna kayıtlı Fahrettin Y. (30) isimli şahıs da elinde poşet içerisinde 6 çift giyilmiş ayakkabı ile birlikte yakalandı.
 
Şüphelilerin üst ve araç içinde yapılan aramalarda elde edilen toplam 108 çift kullanılmış ayakkabı, hırsızlık yaparken kullandıkları tornavidalar, el fenerleri, eldiven, kapıları açmakta kullandıkları plastik aparata el konuldu. Şahısların Mercedes Vito aracı 15 gün önce aylık 5 bin TL'ye kiraladıkları, şahıslardan Fahrettin Y.'nin 18 ayrı hırsızlık olayından kaydının olduğu ve 1 hırsızlık suçundan Bakırköy 4. Asliye Ceza Mahkemesince arandığı, Bülent Ö.'nün ise 44 ayrı hırsızlıktan kaydının olduğu bildirildi.
 
Şüpheli şahısların yakalandıkları sırada üzerlerinde bulunan 8 çift ayakkabıyı 2 Ocak tarihinde Balıkesir'de, araçta bulunan ayakkabıların bir kısmını İstanbul'dan çaldıkları, Balıkesir'e daha önce de ayakkabı hırsızlığı için geldikleri ve çaldıkları ayakkabıları İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde sattıkları belirtildi. Sadece Balıkesir merkezde 29 ayrı evden 36 kişiye ait ayakkabı hırsızlığı olayına karıştıkları kaydedilen VIP ayakkabı hırsızları emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA