• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kapatılan okula veliler tepki gösterdi
16 Eylül 2010 Perşembe 14:46

Kapatılan okula veliler tepki gösterdi

Konya'da geçen yıl orta şiddette meydana gelen depremde zarar gören Süleyman Çelebi İlköğretim Okulu'nda eğitim ve öğretimin bir süre yapılamayacağı ailelere iletilince, çocuklarıyla birlikte okula ge
Konya'da geçen yıl orta şiddette meydana gelen depremde zarar gören Süleyman Çelebi İlköğretim Okulu'nda eğitim ve öğretimin bir süre yapılamayacağı ailelere iletilince, çocuklarıyla birlikte okula gelen veliler tepki gösterdi.
 
Konya'da geçtiğimiz yıl meydana gelen orta şiddetteki iki depremde zarar gören Süleyman Çelebi İlköğretim Okulu'nda 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında tadilat yapılacağı için bir süre eğitim verilemeyeceği duyuruldu. Okulda eğitim gören 900'e yakın öğrenci, 2 kilometre uzakta bulunan Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu'na kaydırıldı. Çocuklarının okulunun değiştiğini öğrenen veliler, servis için istenen para ve okulun tatil döneminde tadilata alınmamasına tepki göstererek eylem yaptı.
 
Çocuklarıyla birlikte okul önüne gelen veliler, pazartesi günü çocuklarını yeni okullarına göndermeyeceklerini söylediler. 4 torununun bu okulda eğitim gördüğünü belirten Mustafa Ceri, "Depremde birçok yerinde çatlak olan ve eğitim görülemez hale gelen okulun tadilatına yeni başlanacakmış. Yaz tatili boyunca okul boştu, tadilat yapılmadı. Şimdi ise tadilat nedeniyle çocuklarımızı 2 kilometre uzaktaki okula gönderiyorlar. Burada okuyan çocukların velilerinin maddi durumu yok, fakir insanlar. Nasıl servis
ücreti versinler. Bu sorunun çözülmesi için hükümetimizden ve valimizden yardım istiyoruz" dedi.
 
Diğer aileler de çocuklarının okula gitmesi için servislere para ödeyecek durumlarının olmadığını ifade ederek, yetkililerin bir çözüm bulmasını istediler.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA