• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kapalı pazar anlayışıda değişiyor
04 Temmuz 2011 Pazartesi 15:39

Kapalı pazar anlayışıda değişiyor

Selçuklu Belediyesi uyguladığı pazaryeri projesi ile Konyada kapalı pazar anlayışını değiştiriyor.
Selçuklu Belediyesi Şeyh Şamil Mahallesi Pazaryerinde uygulamaya koyduğu kapalı pazaryeri projesi ile alışılagelmiş kapalı pazar anlayışını değiştiriyor. Satıcılar ve müşteriler için farklı kullanım kolaylıklarının amaçlandığı proje 9.500 m² alan üzerinde inşa ediliyor. Bölge halkının ve pazarcı esnafının görüşlerine göre şekillenen, görsel anlamda da farklılık arz eden proje şehirde bir ilk olacak. Yapımı hızla süren tesis kısa süre sonra hizmet vermeye başlayacak.

Modern Altyapı ve Fonksiyonel Kullanım
Selçuklu Belediyesi Pazartesi günleri Cumhuriyet Pazarı olarak bilinen Şeyh Şamil Mahallesinde kurulan semt pazarının üstünü kapatıyor. Modern altyapı ve fonksiyonel üstyapının birleştirildiği pazar yeri, aslına uygun kullanım kolaylığının yanı sıra pazar kurulmadığı günlerde ise sportif ve kültürel etkinliklerin yapılmasına olanak sağlayarak rekreasyon alanı olarak da kullanılacak.
 
Meslek Gruplarına Özel Satış Alanları
Mimari projesi ile benzer kapalı pazaryerlerinden daha modern görüntüye sahip Şeyh Şamil pazar yeri projesi kapsamında büyüklüğü 24 ile 65 m² arasında değişen 10 ayrı dükkan da hizmet verecek. Pazaryerinde balıkçılar, gıda satıcıları, tuhafiye ve farklı meslek guruplarının sattıkları ürünlere göre farklı düzenlemeler yapılıyor. Altyapı olarak su ve kanalizasyon şebekesi yeniden düzenlenen projede zeminde perde beton kullanılıyor. Pazaryerinde özellikle Kurban kesimi için askı aparatları da düşünüldü.
 
Pazaryerinde sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler
Pazaryerinde pazar kurulmadığı günlerde, projede yer alan 2 ayrı spor alanı mahalle halkının hizmetinde olacak. Bu alan kültürel ve sosyal etkinliklerin düzenlemesine uygun olarak planlanıyor.Her Ayrıntı Düşünüldü
 
Planlamada göze çarpan farklı bir uygulama ise güvenlik. Pazar giriş ve çıkışları belli saatlerde araç trafiğine açılacak. Giriş ve çıkışlarda güvenlik görevlileri için ayrı bir yer tahsisi yapılacak. Bununla birlikte güvenlik kamerası ve aydınlatma gibi donatılarda yer alacak Binkonutlar pazaryeri 3.550.000 TL'ye mal olacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA