• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAOBDER Su Ürünleri denetim ekibine saldırıyı kınadı
29 Nisan 2016 Cuma 12:28

KAOBDER Su Ürünleri denetim ekibine saldırıyı kınadı

Konya Amatör Olta Balıkçıları, Kara Avcıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAOBDER) Beyşehir Gölü’nde su ürünleri kontrol görevlilerine yapılan silahlı saldırı olayını kınadı.

KAOBDER'den yapılan yazılı açıklamada, Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerine gölde devam eden su ürünleri avlanma yasağı nedeniyle rutin denetimleri esnasında Tolca Mahallesi ile Kıyakdede köyü arasındaki sahilde yüzlerini kar maskeleriyle gizleyerek denetim yapan teknedeki görevlilere tüfekle ateş açarak, ardından sopalarla görevlilere saldıran kişilerin bir an önce yakalanıp adalet önüne çıkarılmasının ümit edildiği belirtildi.
Açıklamanın devamında, “Çoğu zaman kaçak avcılık ile alakalı desteklerini istediğimiz, en kısa sürede ya katılan ya imkan sağlayan, canlarını tehlikeye atarak kısıtlı imkanlar ile en maksimum şekilde hizmet vermeye çalışan, tüm ihbarları kısa sürede neticeye ulaştırma gayreti içinde olan il ve ilçe müdürlüğü personeline geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, acil şifalar diliyor, sorumluların acil olarak adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Bu denetimler kimleri rahatsız ediyor biliyoruz, en çok, ‘denetim yapılmıyor’ diye iftira atanları. Hakkıyla denetim ve koruma hizmeti veren, kanunlara saygılı tüm personelin ve amatör-ticari fark etmeksizin dürüst, ahlaklı, vicdanlı herkesin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz, yalnız değilsiniz, yalnız kalmayacaksınız” denildi.
Öte yandan, kar maskeli kişiler tarafından kıyıdan açılan ateş sonucu su ürünleri koruma kontrol teknesinin motoruna isabet etmesi sonucu 2 delik açıldığı, ağlarının toplanmaması için görevlilere sopalarla saldıran yüzlerini kar maskesiyle gizleyen kişilerin kaçırdığı teknelerinin büyük bölümünde plaka bulunmadığı, plakası olan ve fotoğraflarla belgelenen 2 balıkçı teknesinin ise güvenlik güçlerine bildirildiği öğrenildi. Su ürünleri kontrol görevlilerinin ağların toplanmasından önceki kontroller esnasında çekimini yaptığı teknelerin fotoğrafları jandarma ekiplerine teslim edilirken, güvenlik güçlerinin 8-9 kişi olduğu belirtilen kar maskeli saldırganları yakalamak için tespit edilen plakalardan yola çıkarak failleri yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA