• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kanuni yaptırdı, Arabistan yıkıyor
18 Mart 2013 Pazartesi 16:47

Kanuni yaptırdı, Arabistan yıkıyor

Kabe'yi çevreleyen ve Osmanlı tarafından yaptırılan Revaklar, Suudi Arabistan Devleti tarafından tavaf alanını genişletme amacıyla yıkılmaya başlandı.

Suudi Arabistan Kralı’nın emriyle yıkılması düşünülen Kâbe’deki Osmanlı revakları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesiyle yıkılmadan kaldırılıp genişletme çalışmalarından sonra tekrar Harameyn’e yerleştirilmesi kararlaştırılmıştı. Kâbe etrafındaki yoğun genişletme çalışmaları esnasında revakların da bir kısmı kaldırıldı.
  Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz El-Suud’un Kabe’nin etrafını genişletme emrinden sonra revakların yıkılıp atılacağı ortaya çıkmış ve bunun üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan devreye girerek buna mani olmuştu. Revakların yerlerinden hasar görmeden kaldırılacağı sözünden sonra Osmanlı mirası eserler birer birer yerlerinden kaldırıldılar. Ancak revakların bu inşaat esnasında zarar gördüğü tahmin ediliyor.


KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN TARAFINDAN YAPTIRILDI

Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan'a hazırlatılan ve 1590 yılında Mimar Mehmet Ağa tarafından inşa edilen Osmanlı revakları ve kubbeleri de alanın 20 metre genişlemesi dolayısıyla yıkılmak zorunda kalacak.

Osmanlı Revaklarının yıkım görüntüleri sosyal paylaşım sitelerinde yoğun tepki görüyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA