• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kanka kredisi
10 Ocak 2015 Cumartesi 08:22

Kanka kredisi

Özel bir bankanın Kapalıçarşı şubesinin müdürü yakın arkadaşı olan döviz bürosu sahibine, resmi belge düzenlemeden banka kasasından 2 milyon 250 TL’lik ödeme yaptı.

Özel bir bankanın Kapalıçarşı şubesi ile yine Kapalıçarşı'daki bir döviz bürosu arasındaki para trafiği, 2 milyon 250 bin liranın buhar olmasıyla sona erdi. Bankanın Kapalıçarşı’daki şubesinde inceleme yapan banka müfettişleri, hesaplardaki, büyük kısmı bir kişinin hesabından olmak üzere 2 milyon 250 bin liranın buhar olduğunu tespit etti. 
MÜRACAAT YOK AMA PARA VAR
Banka yetkilileri, müfettiş raporlarını da alarak kayıp para ile ilgili Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne başvurdu. Raporlarla birlikte Mali Şube ekipleri soruşturma başlattı. Soruşturma sürecindeki iddiaya göre banka çalışanları ile yine Kapalıçarşı’da döviz bürosu işleten Bayram S. yakın arkadaşlardı. Bayram S. karlı bir yatırım için paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Bunun üzerine kendisine bankadaki hesaplardan ‘kredi müracaatı yapmadan ve herhangi bir resmi belge olmadan’ 2 milyon 250 bin lira para verildi. Uzun süre geçmesine rağmen parayı geri ödeyemedi. 
BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR
Banka müfettişleri denetimlerde paranın olmadığını tespit etti. Banka yönetimi, şube müdürü Tan S. ve iki çalışanının işine son verdi.Polis soruşturmayı derinleştirirken Tan S. ve Bayram S.’nin sık sık görüştüklerini tespit etti. Mali Şube ekipleri, banka müdürü Tan S. ile iki banka memurunu ve döviz bürosu işleten Bayram S. ile bir çalışanını gözaltına aldı. Banka müdürü Emniyet’teki ifadesinde, “Kayıp paradan haberim yok” derken şube çalışanları da “Biz sadece memuruz. Üstlerimiz parayı verin dediler biz de verdik” şeklinde ifade verdi.  
BÜYÜK İŞ YAPACAKTIM
Banka müdürü ve çalışanları birbirini suçlarken Bayram S. de ifadesinde “Parayı aldım, büyük bir iş yapacaktım ama dolandırılınca geri ödeyemedim” dedi. Savcılığa sevk edilen 5 kişi adli kontrol ile serbest kaldı. Kayıp para ile ilgili soruşturma sürüyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA