• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kandilden beklenen ilk açıklama
25 Nisan 2013 Perşembe 19:51

Kandil'den beklenen ilk açıklama

PKK, beklenen geri çekilme sürecine ilişkin açıklaması başladı. Açıklamayı örgütün bir numaralı ismi Murat Karayılan yapıyor. Karayılan, geri çekilmenin Mayıs'ın ilk haftası başlayacağını, çekilme...

PKK, beklenen geri çekilme sürecine ilişkin açıklaması başladı. Açıklamayı örgütün bir numaralı ismi Murat Karayılan yapıyor. Karayılan, geri çekilmenin Mayıs'ın ilk haftası başlayacağını, çekilme esnasında silahların gömülmeyeceğini açıkladı.

Karayılan, , KCK Yürütme Konseyi üyesi Zeki Şengali ve Kongra Gel Başkanlık Divanı üyesi Hacer Zagros ile birlikte toplantıyı başlattı.

Karayılan, Öcalan'ın Time dergisi tarafından en etkili 100 kişi arasına alınmasıdan dolayı teşekkür ederek, Öcalan'ın tanıtım yazısını yazan Sinn Fein lideri Garry Adams'e de teşekkür etti.

Fotoğraftaki mikrofonlara dikkat

Murat Karayılan açıklama yaparken masada, başta Türkiye'den olmak üzere, yerel ve bölgesel yayın yapan 40'a yakın televizyon kanalı ve uluslararası haber ajanslarının mikrofonu vardı.

Çok sayıda televizyon kanalı da açıklamaya yetişemedi.

Geri çekilme başladı

KCK'nın sözde yürütme konseyi başkanı Murat Karayılan, Kandil'de düzenlediği basın toplantısında geri çekilme sürecinin başladığını açıkladı.

Çekilme Mayıs'ın ilk haftası başlıyor

Karayılan çekilmenin Mayıs'ın ilk haftası başlayacağını ve çekilmenin Suriye tarafına değil Kuzey Irak tarafına olacağını açıkladı. Karayılan, PKK'nın silahlarıyla beraber çekileceğini de açıkladı.

Çekilme sürecinin yol haritası

1- PKK'lılar hiçbir çatışmaya mahal vermeyecek şekilde, kendi inisiyatifiyle, öteden beri kullandığı güzergâhları kullanarak, bir örgütlülük ve disiplin içinde geri çekilme işlemini pratikleştirecektir.

2- Devam eden hazırlıklar temelinde geri çekilme, 5 Mayıs 2013 tarihinde başlayacaktır. Geri çekilme, kademeli gruplar halinde planlanmış olup, PKK'lıların hareket tarzı, gizliliği ve disiplini temelinde mümkün olan en kısa sürede tamamlanması hedeflenecektir.

3- Geri çekilmede PKK'lıların gelip üsleneceği yer Kuzey Irak'tır.

4- Geri çekilme esnasında Türk ordu güçlerinin de aynı duyarlılık ve ciddiyetle hareket etmesi bir zorunluluktur. Geri çekilen PKK'lılara yönelik herhangi bir saldırı, operasyon, bombardıman olması halinde geri çekilme derhal durdurulacak ve meşru savunma temelinde güçlerimiz misilleme hakkını kullanacaklardır.

5- PKK'lılar çekilirken, Türk devlet güçlerinin de buna paralel olarak, herhangi bir askeri aktivite ve çatışmaya neden olabilecek tahriklerde bulunmaması ve fırsatçı yaklaşımlara yer vermemesi gerekmektedir. Bununla birlikte, geri çekilme sürecinin sağlıklı ve başarılı olabilmesi için, daha önce Abdullah Öcalan'ın mektuplarla ifade ettiği ve devletin de bilgisi dahilinde olan hususlara dikkat edilmesi önemli olacaktır.

6- Bağımsız heyetlerce sürecin izlenmesi, her iki taraftan da engel olabilecek hatalı yanları tespit etmesi, sürecin sağlıklı gelişmesine imkan sunacaktır.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA