• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kanalda somut adım yakın
12 Nisan 2014 Cumartesi 06:57

Kanalda somut adım yakın

Gelecek 4 yılda Türkiye'ye 94 milyar dolarlık yeni yabancı yatırım getirmeyi hedeflediklerini belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 'Kanal İstanbul Projesi'nin altyapısını oluşturduk, yakında somut adımları atacağız' dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kanal İstanbul projesinin altyapısını oluşturduklarını, yakında somut adımları atacaklarını söyledi. Geçen yıl Türkiye'ye gelen uluslararası doğrudan sermayenin 12,8 milyar doları bulduğu bilgisini veren Yılmaz, '10. 5 yıllık plan 2014-2018 dönemini kapsıyor. Meclisimizden de geçerek kabul edildi. Bu planda da üzerinde en fazla durduğumuz şey yatırım ortamının iyileştirilmesi. Bürokrasiyi sürekli bir şekilde azaltmaya devam edeceğiz. Yatırım yeri tahsisi konusunda sistematik bir takım altyapılar, bilgi altyapıları kurmaya dönük çalışmalarımızı önceliklendiriyoruz.' dedi.

LİMANLAR YETMİYOR

İstanbul'a yönelik çok ciddi altyapı projeleri yürüttüklerini anlatan Yılmaz, Kanal İstanbul Projesi'nin altyapısını oluşturduklarını, yakında somut adımlar atacaklarını ifade etti. 2023' giderken çok daha büyük kapasiteli limanlara ihtiyaç duyulacağını kaydeden Yılmaz, Karadeniz'deki Filyos Limanı'nı yakında ihale edeceklerini, altyapısını kamu olarak yapacaklarını, ardından yap-işlet-devret ile de özel sektörü davet edeceklerini söyledi. Yılmaz, Ege'deki Çandarlı Limanı ve Akdeniz'de Mersin Limanı ile ilgili çok önemli projeleri olduğunun altını çizdi.

İKİNCİ SIÇRAMA DÖNEMİ GELİYOR

Türkiye olarak ikinci bir sıçrama yapmak istediklerinin altını çizen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2014-2018 dönemi sonunda hedeflerinin Türkiye'ye 94 milyar dolarlık uluslararası yeni yatırım girişi sağlamak olduğunu söyledi. Yılmaz, diğer bir hedeflerinin ise Dünya Bankası'nın iş yapma kolaylığı sınıflandırmasında da Türkiye'nin ilk 50 ülke arasına girmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA