• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kanal Dye rekor ceza
04 Ağustos 2012 Cumartesi 10:33

Kanal D'ye rekor ceza

Merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ünlü sözü, Mehmet Ali Birand'ı yaktı. Fenerbahçe Galatasaray maçı için "Kanlı mı olacak kansız mı?" diyen Birand'ın bu sözü Kanal D'ye...

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın ‘’Refah iktidara gelecek, kanlı mı olacak kansız mı?’’ biçimindeki ünlü sözü ağır ceza getirdi. Mayıs ayında oynanan ve olaylı geçen Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi ‘’Kanlı mı olacak kansız mı?’’ diyen Mehmet Ali Birand’ın bu sözü nedeniyle Kanal D’ye,1 milyon 54 bin 429 lira para cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre RTÜK’ün son toplantısında Kanal D’de 10 Mayıs 2012’de yayınlanan "32.Gün" program ele alındı. Mehmet Ali Birand, Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök’ün de katıldığı programda ‘’ Süper final oynanacak. Dananın kuyruğu kopuyor. Acaba kanlı mı olacak kansız mı olacak? ‘’ dedi. Program sırasında ‘’ Süper Final Kanlı mı olacak Kansız mı?” yazısı da 1 saat 14 dakika süreyle ekranın alt köşesinde yer aldı.

EN YÜKSEK CEZA

RTÜK üyeleri, bu yayın ve alt yazıda yer alan ifade nedeniyle, şiddetin özendirilerek, izleyici açısından olumsuz etkiye neden olunduğu kanısına vardı. Kanal D’ye yasada yer alan ‘’ Şiddeti özendirici veya kanıksatıcı yayın’’ nedeniyle, 1 milyon 54 bin 429 lira para cezası verildi. Bu miktar Kanal D’nin 2012 yılı Nisan ayı aylık ticari iletişim geliri olan 52 milyon 721 bin 462 liranın yüzde ikisi olarak belirlendi.

"Kanlı mı olacak kansız mı ?" sözü 13 Nisan 1994’te Erbakan tarafından Refah Partisi Meclis Grubunda kullanılmıştı. Erbakan ‘’Refah Partisi iktidara gelecek, adil düzen kurulacak. Geçiş dönemi sert mi olacak, yumuşak mı olacak, kanlı mı olacak, kansız mı olacak, tatlı mı olacak, altmış milyon buna karar verecek” demişti. Bu sözler Erbakan’a siyasi yasak getirilmesi ve partinin kapatılmasında da rol oynamıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA