• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kan davasına dönen cinayette karar verildi
06 Nisan 2011 Çarşamba 12:35

Kan davasına dönen cinayette karar verildi

Konya'da kızının sevgilisini öldüren babaya 16 yıl hapis cezası verilirken, bu cinayetin intikamını alan zanlı 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Konya'da kızının sevgilisini öldüren babaya 16 yıl hapis cezası verilirken, bu cinayetin intikamını alan zanlı 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konya'da, 11 Ağustos 2009 tarihinde Mehmet İnce (41), merkez Karatay ilçesi Şems Mahallesi Abdülkadir Sokak'ta üvey kızı H.İ'nin sevgilisi 24 yaşındaki Ali Özcan'ı tüfekle vurarak öldürdü, Özcan'ın arkadaşı Süleyman Çınar'ı ise yaraladı. Bu olayın ardından yakalanan Mehmet İnce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasına tutuklu sanık Mehmet İnce ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı sanık İnce'nin kasten adam öldürme, yaralama ve haksız tahrik
maddesinin de uygulanarak cezalandırılmasını talep etti. Maktulün, müvekkiline saldırdığını bu yüzden zorunlu olarak olayın meydana geldiğin belirten sanık avukatı, İnce'nin uygun şekilde tahliye edilmesini istedi. Son sözü sorulan sanık İnce, "Ben her türlü konuda mücadele ettim, böyle olmasını istemiyordum ama zorunda kaldım, pişmanım" dedi.
Mahkeme heyeti sanık Mehmet İnce'ye kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdiklerini, bu cezayı haksız tahrik maddesi ve iyi hali göz önünde bulundurarak 10 yıl 5 ay, yaralama suçundan da 6 yıl hapis cezası verdi.
KARDEŞİNİ ÖLDÜREN KATİLİN YEĞENİNİ ÖLDÜRDÜ
Mehmet İnce'nin Ali Özcan'ı öldürmesinden bir hafta sonra 18 Ağustos 2009 tarihinde merkez Meram ilçesinde başka bir cinayet olayı meydana geldi. Ali Özcan'ın ağabeyi Pevrül Özcan, kardeşini öldüren Mehmet İnce'nin yeğeni Hasan İnce'yi tüfekle ateş ederek öldürdü. Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Mehmet İnce'nin cezalandırılmasının hemen ardından yeğenini öldüren Pevrül Özcan'ın yargılanmasına başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Pevrül Özcan ve yardım eden Abidin Ö. ile sanık avukatları katıldı. Savcı esasa ilişkin mütalaasında Özcan'ın TCK'nin 81/1 maddesi gereğince kasten adam öldürme suçundan cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatının savunmasından sonra mahkeme heyeti Pevrül Özcan'a son sözünü sordu. Özcan, "Böyle olsun istemezdim, üzgün ve pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti sanık Özcan'a kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdiklerini 62. maddeyi uygulayarak bu cezasını 25 yıla düşürdüklerini açıkladı. Olayda yardım eden Abidin Ö'ye de 8 yıl hapis cezası verildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA