Kamuya 32 bin memur alınacak

Kamuya 32 bin memur alınacak
2010'da kamuya girmek isteyenler için bütçede bir kalem ayrıldı. Buna göre yeni yılda 32 bin yeni memur alınacak.

Meclis'e sunulan 2010 yılı merkezi yönetim bütçesinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Buna göre yeni yılda kamuya girmek isteyenler için de bütçede bir kalem ayrıldı. Kamuya yeni yılda 32 bin yeni memur alınacak.

Kadroların kullanımına ilişkin esasları düzenleyen maddeye göre, kamu idare, kurum ve kuruluşları serbest memur kadrolarına 2009 yılında emeklilik, ölüm, istifa veya nakil sonucu ayrılan memur sayısının yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde açıktan ya da diğer kamu idare, kurum ve kuruluşlarından nakil suretiyle atama yapabilecek.

Böylece 2009 bütçesinde yüzde 25'e düşürülen atama ve nakil limiti, yeni yılda da aynen geçerli olacak.

Söz konusu sınırlar içinde memur ihtiyacını karşılayamayacak idare, kurum ve kuruluşlardan yükseköğretim kurumları için ilave 4 bin adet, diğerleri için de ilave 21 bin atama izni verilebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.