• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kamuya 150 bin işçi
02 Haziran 2009 Salı 16:50

Kamuya 150 bin işçi

Sanayi Bakanı Ergün işsizlere müjde verdi. 150 bin geçici işçi alınacağını söyledi. Geçici işçilerin maaşları bile belli. İşte ayrıntılar;

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, hem geçici istihdam hem de meslek edindirme kursları yöntemi ile 100-150 bin arasında bir istihdam sağlanacağını, maaşların ise 300-600 TL arasında olacağını açıkladı.

AKP Grup toplantısından çıkışında soruları yanıtlatan Bakan Ergün, perşembe günü hem yeni teşvik yasasının hem de istihdam paketinin açıklanacağını söyledi. Pakette işsizler için kamuda geçici istihdam formulünün de yer alacağını belirten Ergün, bu istihdamın hem kanunun ihtiyaçları hem de sosyal amaçlı olarak yapılacağını ifade etti.

AĞAÇ DİKİMİ, TEMİZLİK GİBİ İŞLER

Kriz nedeniyle kamuda geçici olarak alınacakların sosyal amaçlı olacağının altını çizen Ergün, bunun ağaç dikimi ve temizlik gibi bazı işler olacağını söyledi.

Ergün, geçici istihdam formülleri içinde, gençlerin sanayide stajyer olarak istihdam edilmesi formülünün de yer alacağını belirtti. Ergün otomotivdeki ÖTV indirimi konusunda da henüz bir karar alınmadığını vurguladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA