• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kamuoyu tepkisi yankı buldu
11 Ekim 2009 Pazar 20:48

Kamuoyu tepkisi yankı buldu

İsrail Ordu Radyosu, "Anadolu Kartalı" tatbikatı uluslararası katılımının, İsrail istenmediği için ertelendiğini
İsrail Ordu Radyosu, "Anadolu Kartalı" tatbikatı uluslararası katılımının, İsrail istenmediği için ertelendiğini öne sürdü.
     Radyo, İsrail Ordu sözcülüğüne dayanarak, İsrail Hava Kuvvetlerinin tüm hazırlıklarını yapmasına rağmen, Konya'da İsrail, ABD ve İtalya'nın katılımıyla yapılacak tatbikatın belirsiz bir tarihe ertelendiğini belirtti.
     Türkiye'nin İsrail'in katılımına karşı çıkmasından dolayı tatbikatın ertelendiğini kaydeden radyo, daha önce erteleme olacağı yönünde bazı işaretler bulunmasına rağmen İsrail'in ertelemeyi sürpriz olarak karşıladığı ifade edildi.
     Bu arada, İsrail'in eski Türkiye büyükelçilerinden Alon Liel, radyoya yaptığı açıklamada, İsrail'in yıl başında Gazze'ye düzenlediği operasyon nedeniyle iki ülke ilişkilerinin bu noktaya geldiği görüşünü savundu. Liel, iki ülke ilişkileriyle ilgili sorunun tek çözüm yolunun, İsrail'in Filistinliler ve Suriye ile ilişkilerini düzeltmesi olduğunu belirtti.
     Tatbikatın uluslararası katılımının ertelenmesi, İsrail medyasında geniş şekilde yer aldı.
     Haaretz gazetesi, İsrail'in Gazze operasyonundan bu yana Türkiye-İsrail ilişkilerinde gerilim yaşandığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "uçakları Gazze'yi bombalarken İsrail'in tatbikata katılmasına izin verilmemesi ve tatbikattan çıkarılması konusunda baskı altında bulunduğunu" savundu.
YORUMLAR
tepki öylemi
vatansever
israile tepki göstermiş konyalılarda tatbikat ertelenmiş. hikaye kime analtıyorsunuz kardeşim. tatbikat ertelenmiş ne fayda sen konya dahil iç anadolunun yarısına elektrik veren medaş gibi bir şirketi yahudilere satıyorsun sonra da israille tatbikatı istemeyeceksin. adamlar sizin can damarlarınızdan giriyor. medaş satılırken neredeydiniz neden tepki göstermedi çok sayın konyalılar.
212.156.249.194
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA