• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kamunun kreşi Karatay Belediyesi’nde açıldı
17 Eylül 2018 Pazartesi 16:58

Kamunun kreşi Karatay Belediyesi’nde açıldı

Karatay Belediyesi Hizmet Binasının giriş katında yapımı tamamlanan kreş gerçekleştirilen törenle açıldı.

Kreşin açılış törenine Karatay Belediye  Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, Karatay Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Sardoğan, Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aynur Avşar ve Kadın Meclisi Üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli törende yaptığı konuşmasında Belediye olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. Çok farklı bir proje gerçekleştirerek kamu binası içerisinde bir kreş hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Hançerli; Karatay Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Sardoğan, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav ve Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar’ın kreşin açılması noktasında çok büyük fedakarlıklar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Başkan Hançerli, güzide ve hijyenik bir ortamda minik öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayarak kreş oluşturduklarını dile getirerek; şu anda 25 öğrencinin eğitim gördüğü kreşin 40 öğrenci kapasitesine çıkabilecek imkanlara sahip olduğunu söyledi. Başkan Hançerli, Ankara’daki kreşleri de değerlendirerek güzel bir çalışma ortaya konduğunu belirtti.

Karatay Belediyesi 4. ve 5. Anaokulunu inşa ediyor

Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi olarak yaptıkları üç anaokulunda da minik öğrencilerin eğitim gördüğünü belirterek; Hamzaoğlu ve Doğuş Mahallelerine yapımı süren anaokullarının da en kısa sürede tamamlanacağını dile getirdi. Başkan Hançerli, anaokullarının içerisinde 8’er derslik, çok amaçlı salon, yemekhane, mutfak gibi alanlar yer alacağını söyledi. Başkan Hançerli, anaokullarının temel atma töreninin 24 Eylül Pazartesi Günü Saat 11:00’de Doğuş Mahallesi Yayla Boğazı Sokak’ta gerçekleştirileceğini söyledi.

Karatay Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Sardoğan, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün stratejisi olan 7’den 77’ye eğitimin güzel bir örneğinin sergilendiği Karatay Belediyesi Hizmet Binası içinde yer alan kreşin açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

İbrahim Sardoğan, Karatay Belediyesi tarafından kreşin fiziki imkanlarının ve eğitim öğretim gereçlerinin sağlandığını dile getirerek; kendilerinin kurs planlaması ve kurs neticesinde çocukların eğitim almasını sağlamak için çalıştıklarını belirtti. Sardoğan, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak kreş için Çocuk Gelişimi Öğretmeni görevlendirdiklerini, Karatay Belediyesi tarafından da iki  Yardımcı Anne görevlendirildiğini söyleyerek; öğrenci sayısı arttıkça eğitici sayısının da artacağını vurguladı. Sardoğan, çocukların 08:00-17:00 saatleri arasında eğitim gördüğü kreşte  öğle yemeklerini yediklerini, uyku odasında düzenli olarak öğle uykusu uyuduklarını dile getirdi. Sardoğan kreşin hayırlara vesile olmasını diledi.

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, kreşin hem kurs mahiyetinde annelere; hem de minik öğrencilerin yarınlarda daha güzel ve mutlu ortamlara erişmesi için hizmet edeceğini dile getirdi.

Başkan Hançerli’ye göreve geldiği günden bu yana eğitim adına yaptıkları hizmetlerden dolayı şükranlarını sunan Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, kreşin hayırlı olmasını diledi.

Protokol, konuşmaların ardından kreşin açılışını gerçekleştirerek; minik öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA