• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kamulaştırma çalışmaları devam ediyor
06 Ocak 2011 Perşembe 14:47

Kamulaştırma çalışmaları devam ediyor

Karataya modern bir kimlik kazandırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren Karatay Belediyesi kamulaştırma çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor.
Karatay’a modern bir kimlik kazandırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren Karatay Belediyesi kamulaştırma çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz 5 yıllık hizmet döneminde 14 Milyon TL. bedelinde kamulaştırma çalışması yaparak tarihinde rekor bir seviyeye ulaşan Karatay Belediyesi 2010 yılında da 2,2 Milyon TL. bedelinde kamulaştırma harcaması gerçekleştirerek Karatay’ın çehresini değiştirmeye devam ediyor.
Halkın beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda hizmet veren Karatay Belediyesi, 18. madde uygulamaları yaparak 5237 sayılı ceza kanununun 184. maddesi ile kaçak yapılaşmaya getirilen cezai hükümlerden vatandaşın zarar görmemesi için titiz bir şekilde imar parselleri oluşturuyor. Karatay Belediyesi, bir taraftan ilçe halkının daha modern ve ferah bir ilçede yaşaması adına kamulaştırma işlemlerine yönelik satın alma ve trampa ile vatandaşı mağdur etmeden 18. madde uygulamalarını gerçekleştirirken, diğer taraftan da toplu konut ve kentsel dönüşüm projelerini hayata geçiriyor.
 
Karatay’da gerçekleştirilen kamulaştırma çalışmaları hakkında bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; kamulaştırma çalışmalarının Karatay için önemine değinirken, çalışmaların yürütülmesi aşamasında çok titiz davranıldığının altını çizdi. 2011 yılında da kamulaştırmaya hız kesmeden devam edeceklerini ifade eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 2010 yılında Celal Sokak’ta kentsel dönüşüm alanı, Karaciğan Mahallesi’nde yapımına başlanılan Kapalı Yüzme Havuzu, Keçeciler ekmek fabrikası yanı otopark alanı, Belediye Hizmet Binası yanı kamulaştırma alanı, sosyal ve kültürel tesis alanı, Doğanlar Caddesi yol genişletme çalışmaları, Çelebi Evleri kamulaştırma işlemi, Yediler ve Keykubat Mahalleleri, Kırbaşı Caddesi, yol genişletme çalışmaları için kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığını ifade etti. Başkan Hançerli; Karatay’ın Konya’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğuna dikkat çekerek Karatay’ın yeni bir kimliğe bürünmesi gerektiğini ve bunun için de kamulaştırmanın gerekli olduğunu vurguladı. Kamulaştırma alanları olan yol, yeşil alan, tescilli koruma altındaki yapılar, çocuk bahçeleri ve parklara harcanan kamulaştırma bedelinin rekor seviyeye ulaştığını ifade eden Başkan Hançerli, çalışmaların devam edeceğini söyledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA