• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kamu ihalelerinde pazar büyüyor
22 Aralık 2010 Çarşamba 13:28

Kamu ihalelerinde pazar büyüyor

Kamu ihalelerine, Konyalı iş adamlarının ilgilerinin artırılması ve kamu ihale mevzuatı konusunda iş adamlarının bilgilendirilmesi amacıyla Konya Ticaret Odası Meclis Salonunda..
Kamu ihalelerine, Konyalı iş adamlarının ilgilerinin artırılması ve kamu ihale mevzuatı konusunda iş adamlarının bilgilendirilmesi amacıyla Konya Ticaret Odası Meclis Salonu’nda seminer düzenlendi. Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, kamu alımlarının karşılıklı menfaate dayalı olması gerektiğine dikkat çekerek, “Bir yandan özel sektörümüz kazanırken, diğer yandan da kamu kaynaklarının verimli şekilde kullanılması esastır. Kamu İhale Kurumumuz bu amaçla hizmet etmektedir” dedi. Üzülmez, girişimci ruha sahip Konyalı iş adamlarının pastadan daha fazla pay alabilmesi açısından toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül ve Kamu İhale Düzenleme Daire Başkanı Oğuz Çalık, Konya Ticaret Odası ve Konya Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen seminere katıldı. Konya Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen seminere iş adamları ilgi gösterdi. Seminerin açılış konuşmasını yapan KTO Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, Kamu İhale Kurumu’nun üst düzey yöneticilerini Konya’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, toplantının Konyalı iş adamlarının kamu ihalelerine ilgisini artıracağına inandığını söyledi.

Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül ise, kamu alımlarının, özel sektörle karşılıklı menfaate dayalı olduğuna dikkat çekti. Seminerde kamu ihalelerinde yaşanan sorunlar ve iş adamlarının önerilerinin görüşüleceğini söyleyen Gül, “Kamu İhale Kurumu hem gerekli düzenlemeyi yapan hem de şikayetleri çözen bir kurumdur. Kamu bütçesi harcamalarında 2010 yılı dikkate alındığında rakam 300 milyardır. Bu harcamaların yaklaşık 100 milyarı kamu ihale yoluyla yapılmaktadır. Yapım işleri, mal ve hizmet alımları bu rakamı oluşturmaktadır” dedi. Kamunun artık iş yapma anlayışının değiştiğini belirten Gül, önceden kamunun her alanda kendi işini kendisinin yaptığını, şimdi ise birçok mal ve hizmet alımını özel sektör marifetiyle yaptığını anlattı. Bu nedenle Kamunun yaptığı ihalelerde her yıl artış yaşandığını ifade eden Gül, “Büyüyen pazardan daha çok iş adamımızın pay almak istemesi rekabetin oluşmasına neden olmaktadır. Bu da kamu menfaati açısından son derece önemlidir” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Kamu İhale Kurumu Düzenleme Daire Başkanı Oğuz Çalık tarafından verilen seminere geçildi. Kamu ihalelerine ilginin artmasını istediklerini söyleyen Çalık, “Kamu ihale alanları, şekil itibarıyla idare hukukuna tabiidir. Bu nedenle esnekliği yoktur. Yazılı kurallar işler, yazılı kurallar uygulanır. Bu nedenle kamu ihaleleriyle ilgilenenlerin yazılı kulları ve mevzuatı iyi bilmesi gerekir” dedi. Kamu ihalelerinde esnekliğin olmamasının, ilgiyi azaltma nedeni olabildiğini anlatan Çalık, “Kamu ihalelerine girerken çekinmeyin, karşılaştığınız sorunları bizimle paylaşın, hem siz kazanın, hem de kamu kazansın” ifadesini kullandı.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA